Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrālijas un Lielbritānijas sieviešu tenisa izlases ceturtdien nodrošināja vietas Glāzgovā notiekošā Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīra pusfinālā.

B apakšgrupas otrajā mačā Austrālija ar rezultātu 3-0 uzvarēja Beļģiju. Šajā apakšgrupā Austrālija uzvarēja abās spēlēs, viens panākums bija Slovākijai, bet divi zaudējumi - Beļģijai.

Vienspēlēs Storma Sendersa (WTA 237.) ar 6-2, 6-2 uzvarēja Alisoni van Eitvanku (WTA 54.) un Ajla Tomļanoviča (WTA 33.) guva virsroku 4-6, 6-4, 3-0 pār Elīzi Mertensu (WTA 29.), pretiniecei trešajā setā izstājoties. Dubultspēlē Sendersas/Samantas Stosuras duets ar 6-4, 6-3 pārspēja Isalīni Bonaventuru/Kirstenu Flipkensu.

Lielbritānija pusfināla ceļazīmi nodrošināja pēc uzvaras 3-0 pār Spāniju. C apakšgrupā visas trīs izlases - Lielbritānija, Spānija un Kazahstāna - divos dueļos izcīnīja pa uzvarai, bet labāka bilance bija britu tenisistēm.

Vienspēlēs rangā augstāk esošas tenisistes pārspēja Hetere Votsone (WTA 133.) ar panākumu 6-0, 6-2 pār Nuriju Parisasu-Diasu (WTA 72.) un Heriete Dārta (WTA 98) ar panākumu 6-3, 6-4 pār Paulu Badosu (WTA 13.). Dubultspēlē britu tenisistes Ališa Bārneta/Olīvija Nikolsa ar 7-6 (7:5), 6-2 pieveica Aļonu Boļšovu-Zadojnovu/Rebeku Masarovu.

Tikmēr A grupā Kanāda savā pirmajā duelī ar 3-0 pieveica Itāliju, kas atvadījusies no izredzēm iekļūt pusfinālā. Pa uzvarai vienā duelī ir Šveicei un Kanādai, bet Itālija zaudējusi abās cīņās.

Vienspēļu mačos Bjanka Andresku (WTA 45.) uzveica Elizabetu Kočareto (WTA 65.) ar 7-6 (7:3), 6-3, bet Leila Fernandesa (WTA 40.) 45 minūšu laikā pieveica Martinu Trevizanu (WTA 28.) ar 6-0, 6-0. Dubultspēlē Gabrielas Dabrovski/Fernandesas pāris ar 6-1, 6-1 pārspēja Luciju Brondzeti/Jasmīni Paolīni.

D grupā Čehija ar 2-1 uzvarēja Poliju, kas turnīru noslēdza ar diviem zaudējumiem. Čehija un ASV, kas abas uzvarēja Poliju, savstarpējā duelī dalīs ceļazīmi uz pusfinālu.

Vienspēlēs Čehiju vadībā izvirzīja Karolīna Muhova (WTA 149), kura ar 6-2, 6-2 pārspēja Magdalēnu Frehu (WTA 116.), bet 1-1 panāca Magada Linete (WTA 49.), kura ar 6-4, 6-1 guva virsroku pār Karolīnu Plīškovu (WTA 32.). Dubultspēlē Kateržina Sinjakova kopā ar Markētu Vondroušovu ar 6-2, 6-3 uzveica Katažinu Kavu un Lineti.

Pusfinālā iekļūs katras grupas labākā komanda.

Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrs norisināsies līdz 13.novembrim "Emirates" arēnā. Spēles notiek iekštelpās uz cietā seguma.

Pagājušajā gadā notikušajā Kingas kausa finālā Prāgā triumfēja Krievijas tenisistes, kuras finālā ar 2-0 vienspēlēs pārspēja Šveices tenisistes

Iepriekš tenisa turnīrs bija zināms ar vārdu Federāciju kauss, bet pērn par godu slavenajai tenisistei Billijai Džīnai Kingai tika mainīts nosaukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!