Foto: Reuters/Scanpix
Uzvaru savā otrajā sieviešu tenisa sezonas noslēgumu turnīra - WTA "Tour Championships" - baltās apakšgrupas spēlē ceturtdien izcīnīja baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Ar ceturto numuru izliktā Azarenka ar rezultātu 6-2, 6-2 pārliecinoši pārspēja ķīnieti Na Li, kurai turnīrā ticis piektais numurs.

Pateicoties šim panākumam, Azarenka sev jau ir garantējusi uzvaru baltajā grupā un vietu turnīra pusfinālā.

Kā ziņots, baltās grupas pirmajos mačos Azarenka ar 6-2, 6-2 pārliecinoši pārspēja šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Samantu Stosuru no Austrālijas, bet Li ar ar 7-6 (7:4), 6-4 nepilnu divu stundu laikā uzvarēja krievieti Mariju Šarapovu, kura potītes traumas dēļ turnīrā vairs nespēlēs.

Šarapovas vietu ieņems pirmā rezerviste Mariona Bartolī no Francijas

Pašlaik baltās grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem Azarenka, pa vienam panākumam ir Stosurai un Li, bet Šarapova zaudējusi abās aizvadītajās cīņās.

Savukārt sarkanās grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar vienu uzvaru vienā spēlē šobrīd ieņem šī gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas, WTA ranga līdere dāniete Karolīna Vozņacki un Vera Zvonarjova no Krievijas ar vienu uzvaru divās cīņās ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju, bet ceturtā ar neveiksmi vienīgajā līdzšinējā cīņā ir poliete Agņeška Radvanska.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīmē apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nav kvalificējusies. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Savukārt 5. un 6.novembrī Maskavā risināsies Federāciju kausa fināls, kurā no šā turnīra dalībniecēm piedalīsies Zvonarjova un Kvitova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!