Foto: Reuters/Scanpix
Uzvaru savās pirmajā sieviešu tenisa sezonas noslēgumu turnīra - WTA "Tour Championships" - baltās apakšgrupas spēlē trešdien izcīnīja baltkrieviete Viktorija Azarenka un Ķīnas tenisiste Na Li.

Ar ceturto numuru izliktā Azarenka ar rezultātu 6-2, 6-2 ļoti pārliecinoši pārspēja šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Samantu Stosuru no Austrālijas.

Katrā no setiem Azarenka divas reizes lauza pretinieces servi, bet Stosura visā mačā spēja iegūt tikai vienu breikbumbu, ciešot neveiksmi stundas un 17 minūšu laikā.

Azarenkai šī bija pirmā spēle turnīrā, bet Stosura atklāšanas maču aizvadīja jau otrdienas vakarā, kad ar 6-1, 7-5 pieveica krievieti Mariju Šarapovu, kura izlikta ar otro numuru.

Ja duelī ar Šarapovu Stosura uzvarēja pirmoreiz desmit savstarpējās cīņās, tad pret Azarenku viņa tagad zaudējusi visos piecos līdz šim aizvadītajos savstarpējos mačos.

Tāpat ar uzvaru turnīrā debitēja arī ar piekto numuru izliktā Li, kura ar 7-6 (7:4), 6-4 nepilnu divu stundu laikā pārspēja Šarapovu.

Otrajā setā Li bija izvirzījusies vadībā ar 5-2, tomēr pēc tam zaudēja nākamajos divos geimos. Tomēr uzvaru mačā ķīniete noturēja.

Pēc piedzīvotā otrā zaudējuma divās spēlēs Šarapova paziņoja, ka pēdējā spēlē nepiedalīsies potītes traumas dēļ. Līdz ar to paredzētajā cīņā pret Li viņas vietā laukumā dosies pirmā rezerviste Mariona Bartolī no Francijas.

Ja Šarapova būtu uzvarējusi turnīrā, viņa reāli pretendētu uz gada noslēgšanu WTA ranga līderpozīcijā.

Tikmēr sarkanās apakšgrupas vienīgajā cīņā trešdien WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki ar 2-6, 6-4, 3-6 piekāpās ar sesto numuru izliktajai krievietei Verai Zvonarjovai.

Kā ziņots, šās grupas pirmās kārtas cīņās Vozņacki ar 5-7, 6-2, 6-4 pārspēja polieti Agņešku Radvansku, bet Zvonarjova ar 2-6, 4-6 zaudēja čehietei Petrai Kvitovai.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīmē apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nav kvalificējusies. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Savukārt 5. un 6.novembrī Maskavā risināsies Federāciju kausa fināls, kurā no šā turnīra dalībniecēm piedalīsies Zvonarjova un Kvitova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!