Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka jūtas emocionāli nobriedusi lieliem panākumiem, tomēr vēlas vēl vairāk uzlabot savu sniegumu.

Kā ziņots, sestdien Azarenka izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā, un pirmdien viņa kļūs par jauno WTA ranga līderi.

Iepriekš baltkrieviete bieži rādīja augstākā līmeņa sniegumu, tomēr emocionālā nestabilitāte liedza sasniegt augstākus panākumus. Tā, piemēram, 2010.gada Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja iepriekšējā gada uzvarētājai Serēnai Viljamsai, neskatoties uz to, ka triumfēja pirmajā setā, bet otrajā atradās vadībā ar 4-0.

Šoreiz 22 gadus vecā Azarenka finālā neatstāja lielas izredzes uz panākumu krievietei Marijai Šarapovai, uzvarot ar rezultātu 6-3, 6-0.

"Esmu izaugusi kā tenisiste un kā cilvēks. Cenšos mācīties no savām kļūdām un kļūt arvien labāka," pēc mača uzsvēra baltkrieviete. "Esmu lepna par to, ko daru. Vēlos to turpināt un kļūt arvien labāka."

Savu pirmo WTA titulu Azarenka 2009.gada janvārī izcīnīja Brisbenā, bet pirms Austrālijas atklātā čempionāta viņa jau tam bija pievienojusi vēl astoņus.

Šogad Azarenka uzvarēja arī Sidnejas WTA "Premier" turnīrā un šogad pagaidām viņa cīnās bez zaudējumiem.

"Nevaru sagaidīt brīdi, kad nākošgad atgriezīšos. Austrālijā aizvadīju apbrīnojamu mēnesi," priecīga bija Azarenka.

Azarenka uzsvēra, ka pašlaik atrodas labākajā fiziskajā formā karjerā.

Kā ziņots, Azarenka bija pirmā baltkrieviete kopš 1988.gada, kura sasniegusi "Grand Slam" turnīra finālu, kad, pārstāvot PSRS, Francijas atklātā čempionāta finālā spēlēja Nataša Zvereva.

Uzvarētājas runā uzreiz pēc finālmača Azarenka uzvaru nosauca par sapņu piepildījumu un pateicās vecmāmiņai, kas "mani iedvesmo visvairāk".

"Baltkrievi ir strādīgi cilvēki. Izbraucot ārpus galvaspilsētas un lielajām pilsētām, jūs redzēsiet cik sakopts viss ir," Azarenka teica iepriekš turnīra laikā. "Ir apbrīnojami redzēt strādīgus cilvēkus, bet mēs, spēlējot tenisu, dažreiz sūdzamies par niekiem. Tas ir mazliet muļķīgi."

Līdzšinējā WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, kura joprojām nav izcīnījusi nevienu "Grand Slam" titulu, Melburnā zaudēja ceturtdaļfinālā.

"Kā jau katrā sportā, gadās labās dienas, smagās dienas un dienas, kurās nekas neizdodas. Šodien Viktorija bija pārāk laba," atzina Šarapova. "Turnīra laikā izcīnīju lieliskas uzvaras, tagad piedzīvoju smagu zaudējumu, tomēr nešaubos, ka es vēl atgriezīšos."

Kā ziņots, Šarapovai neizdevās tikt pie sava ceturtā "Grand Slam" titula karjerā. Austrālijas atklātajā čempionātā viņai līdz šim vienīgo reizi izdevies uzvarēt 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!