Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija svētdien izcīnīja uzvaru pirmajā "WTA Finals" spēlē, tādējādi šo sezonu viņa noslēgs ranga līderpozīcijā.

Planētas pirmā rakete Bārtija Sarkanās grupas pirmajā spēlē ar 5-7, 6-1, 6-2 pārspēja šveicieti Belindu Benčiču, kura reitingā ir septītajā pozīcijā.

Abas tenisistes ir šī turnīra debitantes.

Līdz ar uzvaru, kļuvis skaidrs, ka Bārtija sezonu noslēgs ranga līderpozīcijā. Viņa kļūs par pirmo austrālieti, kura Jauno gadu sagaidīs planētas pirmās raketes godā.

Otrā šīs apakšgrupas mačā ranga trešais numurs Naomi Osaka no Japānas ar 7-6 (7:1), 4-6, 6-4 uzveica čehieti Petru Kvitovu, kura WTA reitingā ir sestā.

Baltajā apakšgrupā pirmās spēles būs pirmdien un tajā cīnīsies čehiete Karolīna Plīškova, rumāniete Simona Halepa, kanādiete Bjanka Andresku un ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Šeņdžeņā notiekošā turnīra pusfinālu sasniegs katras apakšgrupas divas labākās tenisistes.

Šī gada WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu naudas balvu profesionālajā tenisā. Turnīrā uzvarētāja var saņemt līdz pat 4 725 000 ASV dolāru (aptuveni 4 237 000 eiro), ar nosacījumu ja viņa uzvarēs arī visās trīs apakšgrupu spēlēs.

Ja čempione pirms tam apakšgrupā piedzīvos vienu vai divus zaudējumus, balva būs mazāka, bet tā tik un tā pārsniegs četrus miljonus ASV dolāru. Kopš 2003.gada, kad "WTA Finals" pirmajā fāzē ir grupu turnīrs, turnīru bez zaudējumiem noslēgušas astoņas tenisistes.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots un tas sasniegs 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitē Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā.

"WTA Finals" piedalās astoņas sezonas labākās tenisistes.

Aizpērn Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!