Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par ASV atklātā tenisa čempionāta pusfināla trešo dalībnieci sieviešu vienspēlēs trešdien kļuva šveiciete Belinda Benčiča, kura pirmo reizi karjerā pārvarēja kāda "Grand Slam" turnīrs ceturtdaļfinālu.

"US Open" ceturtdaļfinālā sacensību 13. numurs ar 7-6 (7:5), 6-3 pieveica savu draudzeni un treniņu partneri Donnu Vekiču no Horvātijas, kura bija izlikta ar 23. numuru.

Pirmajā setā Vekiča bija vadībā ar 5-4 un servēja, tomēr izdevību neizmantoja. Tad 12. geimā setbumba bija jau Benčičai, bet Vekiča to atspēlēja. Arī "tie break" izspēlē Vekiča atspēlēja divas setbumbas, bet ar ceturto piegājienu Benčiča uzvarēja setu. Otrajā setā pirmajos sešos geimos tenisistes nosargāja savas serves, bet tad Benčiča uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un triumfēja visā mačā.

Iekļūšana "US Open" pusfinālā ļaus Benčičai pēc tris gadu pārtraukuma atgriezties WTA pasaules ranga TOP 10.

Pusfinālā tagad Benčiča tiksies ar kanādieti Bjanku Andresku (15. numurs) vai Elisi Bertensu no Beļģijas (25. numurs). Otrā pusfināla pāri par vietu finālā cīnīsies titulētā Serēna Viljamsa (8. numurs) un ukrainietei Elina Svitoļina (5. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!