Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules labākajiem tenisistiem nedrīkst ļaut ieskrieties un sajust spēli, jo tad viņus ir grūti apturēt, pēc zaudējuma Vimbldonas čempioāta otrās kārtas mačā francūzim Žo Vilfrīdam Tsongam sacīja lietuvietis Ričards Beraņķis.

Beraņķis pirmās kārtas mačā negaidīti ar 7-6 (7:0), 6-4, 6-3 pieveica Kanādas tenisistu Denisu Šapovalovu, tomēr otrās kārtas mačā ar 6-7 (4:7), 3-6, 3-6 piekāpās savulaik pasaules piektajai raketei Tsongam, kurš pēc traumas sadziedēšanas rangā atrodas vien 72. vietā.

"Nevar teikt, ka bija slikts mačs. Pirmais sets bija ļoti sīvs. Es sacītu, ka pirmais sets bija diezgan izšķirošs spēles turpinājumam. Viņš pirmajā setā nebija tik pārliecinošs. Kad spēlē ar TOP līmeņa spēlētājiem, pirmais sets ir svarīgs. Ja viņi iegūst vadību, tad viņi kļūst arvien spēcīgāki, un tas notika arī manā mačā. Viņam pirmajā setā nebija tik laba serve, man izdevās atgūties pēc zaudētas serves. "Tie break" man bija "mazais breisk", kļūdījos, tad nepiespiestā kļūda, un tas mainīja iznākumu pirmajā setā," sacīja Beraņķis. "Otrajā setā tas bija jau pavisam cits pretinieks. Daudz stiprāks, daudz pārliecinošāks. Tsonga labāk servēja, bija spēcīgāks forhends. Viss viņam gāja no rokas, tāpēc var teikt, ka pirmais sets bija tas izšķirošais.

Beraņķis neuzskata, ka pats aizvadījis ļoti labu maču, jo pieļāvis vairākas kļūdas, tomēr šoreiz pretinieks bijis daudz labāks. "Jūtu, ka kaut kas netika izdarīts. Bet no kļūdām jau aug meistarība. Otrajā setā dažas svarīgas izspēles, tur varēja būt 3-3, 4-4, bet iznākumā zaudē un jau pa setiem zaudē ar 0-2."

"Tā te viss notiek. Ātri. Īpaši spēlēs ar TOP tenisistiem. Ja tu neizmanto savas iespēja,s viņi ātri izmanto savas un tev viss ir beidzies. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka zaudēju" bilst Beraņķis, kurš pasaules rangā ieņem 77. vietu un šobrīd ir Baltijas labākais tenisists.

Ceturtdien Londonā valda liela svelme. Vimbldonas tenisa kortos mediķiem visu dienu ir daudz darba, bet Beraņķis norāda, ka kortā to nav izjutis un karstums nav bijis faktors. Kā skaidro lietuvietis, zālāja korti tik traki neuzkarsējas un svelme no šī seguma "neatlec", kā tas ir cietajos vai grunts seguma kortos. "Karstums nebija ietekmējošais faktors. Savrīgākais bija, kurš uzvarēja svarīgos punktus"

Tsonga traumu dēļ pagājušā gada njogalē izkrita pat no ATP pasaules ranga TOP 200, lai gan vairākus gadus viņš bijis stabils TOP10 spēlētājs. Tagad Tsonga atguvis sportisko formu, atgriezies labāko simtniekā un, visticamāk, rangā turpinās kāpumu.

"Man pret viņu šī bija pirmā spēle un nevaru salīdzināt, kāds viņš bija tad un tagad. Bet viņu uztevru kā TOP spēlētāju, neapšaubāmi. Viņš pirmajā setā bija nepārliecinošs, bet tad jau bija divi stabili seti. Ja viņam uzlabosies "return" sitieni, īpaši uz zālāja, tad viņš var radīt problēmas pretiniekiem," piebilst Beraņķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!