Foto: AP/Scanpix/LETA
Mateo Beretīni piektdien kļuva par pirmo itāli, kurš iekļuvis Vimbldonas tenisa čempionāta vienspēļu finālā, kur viņš tiksies ar pasaules ranga līderi serbu Novaku Džokoviču.

Beretīni (ATP 9.) pusfinālā ar 6-3, 6-0, 6-7 (3:7), 6-4 pieveica poli Hubertu Hurkaču, kurš ceturtdaļfinālā bija licis kapitulēt astoņkārtējam šo sacensību uzvarētājam šveicietim Rodžeram Federeram.

Svētdien Beretīni var kļūt par pirmo "Grand Slam" čempionu no Itālijas kopš Adriano Panata svinēja panākumu 1976.gada Francijas atklātajā čempionātā.

"Pagaidām šī ir visievērojamākā diena manā tenisista karjerā. Svētdien varbūt tas mainīsies," teica Beretīni.

25 gadus vecais itālis ir vienas uzvaras attālumā no tā, lai atkārtotu vācieša Borisa Bekera sasniegumu 1985.gadā, kad viņš vispirms uzvarēja prestižajā "Queen's" turnīrā, bet pēc pāris nedēļām - Vimbldonā.

Beretīni svētdien finālā stāsies pretī pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs, kurš piektdien ar 7-6 (7:3), 7-5, 7-5 pārspēja Denisu Šapovalovu (ATP 12.) no Kanādas.

Pieckārtējam Vimbldonas turnīra uzvarētājam Džokovičam tas būs jau septītais fināls Vimbldonā un 30. - kādā no "Grand Slam" turnīriem.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!