Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Madrides WTA "Premier" turnīra trešās kārtas spēlē 1-6, 2-6 piekāpās pasaules septītajai raketei Kiki Bertensai no Nīderlandes.

Liepājniece spēli uzsāka pagalam bezzobaini, zaudējot pirmos četrus geimus, to skaitā neuzvarot ne punktu savā otrajā serves geimā. Trešo serves geimu Sevastova nosargāja, panākot 1-4, taču Bertensa pirmo setu noslēdza ar latvieti izrēķinoties aptuveni 20 minūtēs.

Par otrā seta zīmīgāko brīdi, iespējams, kļuva četri punkti pēc kārtas, kurus nīderlandiete guva ar saīsinātiem sitieniem. Sevastova gan uz brīdi pretiniecei radīja relatīvu konkurenci, uzvarot divus serves geimus pēc kārtas. Tomēr pretinieces serve ne reizi netika lauzta, un latviete atzina Bertensas pārsvaru ar 1-6, 2-6.

Tādējādi bilance starp abām tenisistēm tagad kļuvusi 2-1 par labu Bertensai. Sevastova pretinieci pārspēja 2017. gada ceturtdaļfinālā tieši Madridē, bet pērn abu tenisistu duelī šajā pašā turnīrā pārsvaru guva Bertensa.

Sevastova par dalību turnīra trešajā kārtā nopelnīja 120 WTA ranga punktus.

Kārtu iepriekš Sevastova divu setu cīņā ar 6-3, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, bet latviešu pārdarītāja Kiki Bertensa ar 6-4, 6-3 pārspēja Jeļenu Ostapenko.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīt detalizētu mača notikumu gaitu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!