Foto: AFP/Scanpix

Ar pārliecinošām uzvarām ASV atklātā tenisa čempionāta vienspēļu turnīru otrdien sāka šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs, kamēr sieviešu sacensībās jau pirmajā kārtā izstājās bijusī turnīra čempione Samanta Stosura no Austrālijas.

Seškārtējais "Grand Slam" turnīru uzvarētājs Džokovičs, kurš šogad cer ceturto reizi pēc kārtas sasniegt ASV atklātā čempionāta finālu, pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-2, 6-2 sagrāva lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Pasaules ranga līderim, kurš turnīrā palika nepārspēts 2011.gadā, uzvarai bija nepieciešamas tikai 82 minūtes, bet otrajā kārtā viņa pretinieks būs vācietis Bendžamins Bekers.

Tikmēr pieckārtējais turnīra uzvarētājs Federers, kurš pēc šī gada neveiksmēm šoreiz izlikts vien ar septīto numuru, pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2, 7-5 pārspēja slovēni Gregu Zemļu.

Šo maču vajadzēja aizvadīt jau pirmdien, taču tam patraucēja lietus. Otrajā kārtā Federers, kurš tik zemu ASV atklātajā čempionātā nav izlikts kopš 2002.gada, spēkosies ar Karlosu Berloku no Argentīnas.

Vislielāko otrdienas pārsteigumu sagādāja WTA ranga 296.vietas īpašniece Viktorija Duvāla no ASV, kura pirmajā kārtā ar 5-7, 6-4, 6-4 uzvarēja ar 11.numuru izlikto 2011.gada turnīra čempioni Stosuru.

Pašlaik tikai 17 gadus vecajai Duvālai šis bija tikai otrais "Grand Slam" mačs karjerā. Savukārt Stosura, kura cīņas laikā pieļāva 56 nepiespiestās kļūdas, no "Grand Slam" turnīra pirmajā kārtā izstājusies jau 15.reizi karjerā.

Citviet pirmo kārtu pārvarēja divkārtējā Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja un pērnā gada ASV atklātā čempionāta fināliste Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 6-0, 6-0 sagrāva vācieti Dinā Fīzenmajeri. Ar otro numuru izliktajai Azarenkai nākamajā kārtā jāspēkojas ar kanādieti Aleksandru Vozņaku.

Savukārt vīriešu turnīrā pie panākumiem tika ar piekto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs (6-1, 6-4, 6-1 pret itāli Paolo Lorenci) un sacensību desmitā rakete Milošs Raoničs no Kanādas (6-3, 7-6 (8:6), 6-3 pret itāli Tomasu Fabijāno). Tikmēr izstāšanos jau pirmajā kārtā piedzīvoja ar 14.numuru izliktais polis Ježijs Janovičs (4-6, 4-6, 2-6 pret Maksimo Gonsalesu no Argentīnas) un turnīra 15.numurs Nikolass Almagro no Spānijas (3-6, 1-6, 6-4, 3-6 pret uzbeku Denisu Istominu).

Sieviešu sacensībās pirmo kārtu otrdien pārvarēja ceturtā rakete Sāra Erani no Itālijas (6-0, 6-0 pret Olīviju Rogovsku no Austrālijas), ar sesto numuru izliktā dāniete Karolīne Vozņacki (6-2, 7-5 pret ķīnieti Jinjinu Duaņu), sacensību septītā rakete Petra Kvitova no Čehijas (6-2, 3-6, 6-1 pret Misaki Doi no Japānas) un ar desmito numuru izliktā itāliete Roberta Vinči (6-4, 6-2 pret ungārieti Tīmeu Babošu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!