Foto: Reuters/Scanpix
Kādreizējā WTA pasaules ranga līdere krieviete Dināra Safina 25 gadu vecumā nolēmusi beigt tenisistes karjeru, aģentūrai "RIA Novosti" apstiprināja viņas brālis Marats Safins.

Par Safinas karjeras beigšanas iemeslu kļuva hroniska muguras trauma.

"Dināra pieņēmusi lēmumu beigt karjeru. Viņa to pārāk nepārdzīvo, uztverot to kā dzīves posmu," atzina Safins. "Ar veselību viņai viss ir kārtībā. Viņa var dzīvot ikdienas dzīvi, taču nevar nodarboties ar sportu."

Safins atzina, ka šobrīd vēl ir pāragri runāt par to, ko viņa māsa darīs pēc sportistes karjeras beigām. "Viņai piedāvāja kļūt par komentētāju, taču par to naudu, ko viņai solīja - nē. Mūsu valstī neciena profesionālu attieksmi pret darbu. Tas bija kā spļāviens sejā. Tagad galvenais saprast, kas tu esi dzīvē un kurp dodies. Cilvēks 20 gadus dzīvojis ar sportu, un tagad viņai nepieciešams gads, lai savestu savas smadzenes kārtībā. Pēc tam viņa izlems, ko darīt," piebilda Marats Safins, kurš pats kādreiz bijis ATP ranga līdera godā.

Maija vidū Safina nolēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt tenisistes karjeru, jo viņu jau kopš 2009.gada nomoka muguras sāpes. Šī iemesla dēļ sportiste pagājušajā gadā nepiedalījās vairākos nozīmīgos turnīros.  Safina atzina, ka šīs sezonas sākumā muguras sāpes bija pazudušas, taču pēc tam atkal atgriezās.

2009.gada 20.aprīlī Safina pakāpās uz WTA ranga pirmo vietu un līderes godā pavadīja 26 nedēļas.

Karjeras laikā Safina izcīnīja 12 WTA turnīru titulus.

Šobrīd Safina WTA rangā atrodas 98.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!