Foto: F64
Jānis un Mārtiņš Podži Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres Košalinas M15 turnīra finālā ar 7-6 (9:7), 5-7, 10:5 pārspēja neizsēto Vācijas pāri - Hasanu Ibrahimu un Timo Stoderu.

Ar uzvaru Košalinā brāļi Podži svinēja otro kopīgo panākumu šogad pēc titula izcīnīšanas jūlija vidū M15 turnīrā Slovākijas pilsētā Pještjanos. Par uzvaru Latvijas tenisisti nopelnīja 10 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Brāļi Podži, būdami izlikti ar otro numuru, pirmajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-2 uzveica baltkrievu Aļaksandru Ļoņenku un krievu Jegoru Noskinu, otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 apspēlēja poļus Danielu Koseku un Maceju Šmolu, bet pusfinālā ar 6-3, 7-5 pieveica poļus Janu Galku un Pjotru Galušu.

Mārtiņš Rocēns dubultspēlēs apstājās pirmajā kārtā.

Latvijas vīriešu tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus sestdien Polijā iekļuva arī vienspēļu finālā. Podžus, kurš rangā ieņem 467.vietu un turnīrā izlikts ar ceturto numuru, pusfinālā ar 6-3, 6-7(7:3), 6-3 pieveica turnīra pirmo raketi krievu Ivanu Ņedeļko, kurš ATP rangā ieņem 363.vietu.

Par iekļūšanu finālā viņš nopelnījis sešus ATP ranga punktus.

Svētdien finālā Podžus plkst.13 spēkosies ar mājinieku Dāvidu Poļaku, kurš turnīrā izlikts ar trešo numuru, bet pasaules rangā ieņem 598. vietu.

Pirmajā kārtā latvietis ar 6-0, 6-2 pārspēja poli Mikolaju Šmirgalu, kurš reitingā nav atrodams, otrajā mačā ar 6-4, 6-2 apspēlēja vācieti Hasanu Ibrahimu, kurš rangā ir 1358.vietā, bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 uzveica poli Filipu Kolasinski, kurš ATP rangā neatrodas.

Mārtiņa brālis Jānis Podžus un Rocēns vienspēlēs apstājās otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!