Foto: AP/Scanpix/LETA

Slavenais Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs otrdien izcīnīja smagu uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta jeb "Australian Open" pirmajā kārtā, pieveicot vienu no favorītiem.

Pasaules ranga 66. vietas īpašnieks Marejs pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7:9), 7-6 (10:6) uzvarēja itāli Mateo Beretīni, kurš turnīrā izlikts ar 13. numuru un ir planētas 14. rakete.

Līdz ar šo uzvaru 35 gadus vecais Marejs kļuvis tikai par piekto tenisistu, kurš atklātajā ērā Austrālijas čempionātā izcīnījis vismaz 50. uzvaru.

Vēl tikai 2019. gadā Marejs, kuru tolaik nomocīja nopietnas veselības likstas, bažījās, ka Austrālijas atklātajā čempionātā jau nospēlējis savu pēdējo maču, taču četrus gadus vēlāk viņš turpina izcīnīt uzvaras piecus setu trilleros. Toreiz viņam tika implantēta metāla gūža un bija neliela varbūtība, ka brits varētu atgriezties kortā.

"Šo slodzi noteikti jutīšu gan šovakar, gan vēl rīt. Šobrīd esmu neaprakstāmi laimīgs un lepns par sevi," neslēpa Marejs. "Pēdējo mēnešu laikā esmu ieguldījis lielu darbu, lai man būtu iespēja spēlēt šādās arēnās un aizvadīt šādus mačus. Tas viss šodien atmaksājās."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!