Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čehijas tenisistei Renātai Voračovai anulēta Austrālijas vīza un liegta dalība "Australian Open" un, iespējams, tāpat kā pasaules pirmajai raketei serbam Novakam Džokovičam, var nākties pamest Austrāliju.

Džokovičs, kurš bija saņēmis medicīnisko izņēmumu, lai varētu piedalīties Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā un trešdien ieradās Melburnā, kopš ceturtdienas atrodas imigrācijas iestādē Melburnā pēc tā, kā tika anulēta viņa vīza.

Viņš pieņemtajam lēmumam nepiekrita, un pirmdien notiks tiesa, kurā Serbijas tenisista gadījums tiks izskatīts vēlreiz.

Austrālijas varas iestādes ziņoja, ka vīzu statusi tiek izskatīti vēl divām personām, kas ir saistītas ar "Australian Open".

Viena no personām, kuras vīza tika anulēta, ir Čehijas tenisiste Voračova. Viņa jau piedalījās vienā no Melburnas tenisa turnīriem pirms tam, kā tenisistei tika anulēta vīza un lūgts pamest valsti. Vēl nav zināms, vai Čehijas tenisiste mēģinās pārsūdzēt lēmumu.

Citu personu identitāte netika atklāta.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Melburnā jau ir ieradies Nadals, lai pēc inficēšanās ar Covid-19 varētu pienācīgi sagatavoties gaidāmajai sezonai un turnīram.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no 17. līdz 30.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!