Foto: stock.xchng
Par Federāciju kausa ieguvējām tenisā svētdien otro gadu pēc kārtas kļuva Čehijas tenisistes, kas izvirzījusies nenotveramā vadībā pret Serbiju.

Fināla pirmajā vienspēlē sestdien Čehijas izlases otrais numurs Lūsija Safarova ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja Serbijas nomināli spēcīgāko tenisisti Anu Ivanoviču.

Savukārt otrajā mačā Čehijas izlases līdere Petra Kvitova ar 6-4, 6-1 uzvarēja Serbijas izlases otro numuru Jeļenu Jankoviču.

Svētdien pirmajā cīņā Ivanoviča ar 6-3, 7-5 pārspēja Kvitovu, saglabājot serbietēm cerības. Tomēr turpinājumā Safarova ar 6-1, 6-1 sagrāva Jankoviču un izvirzīja Čehiju vadībā ar 3-1.

Šobrīd WTA ranga 17.vietā esošā Safarova kādreizējo WTA ranga līderi Jankoviču pieveica vien 77 minūšu laikā.

"Šis ir fantastiski, jo titulu izcīnījām mājās, Prāgā, savu fanu priekšā. Neticami," Safarova teica uzreiz pēc triumfa. "Šis bija viens no labākajiem mačiem manā karjerā."

Pagājušajā gadā Čehija finālu aizvadīja izbraukumā, kad Maskavā ar 3-2 pārspēja Krieviju. Pērn Čehija turnīrā pirmoreiz triumfēja kā neatkarīga valsts. Savukārt Čehoslovākija tika pie pieciem tituliem laika posmā starp 1975. un 1988.gadu.

Serbija Federāciju kausa finālā spēlēja pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!