Foto: AFP/Scanpix

Pērnā gada Vimbldonas tenisa čempionāta uzvarētāja amerikāniete Serēna Viljamsa otrdien pirmās kārtas mačā zaudēja vien četrus geimus un pārliecinoši iekļuva sacensību otrajā kārtā.

Pasaules pirmā rakete Viljamsa ar rezultātu 6-1, 6-3 apspēlēja Mendiju Minellu no Luksemburgas, kura WTA rangā pašlaik ieņem 92.vietu.

Šī Viljamsai pēdējo 78 maču laikā bija jau 75.uzvara. Tāpat amerikāņu tenisiste uzvarējusi 32 cīņās pēc kārtas, no rekorda, ko 2000.gadā sasniedza viņas māsa Venusa, atpaliekot vien par trim uzvarām.

"Par rekordu nedomāju, jo uz katru nākamo spēli iznāku no jauna sagatavojusies," sacījusi Viljamsa. "Sākt turnīru kā čempionei man bija īpašs notikums. Ar Vimbldonu man saistās lieliskas atmiņas, jo esmu šeit aizvadījusi teicamus mačus."

Zīmīgi, ka pašlaik 27 gadus vecā Minella savas karjeras laikā ne reizi nav spējusi uzvarēt kādu no pasaules 30 labākajām tenisistēm.

Viljamsas pretiniece Vimbldonas turnīra otrajā kārtā būs francūziete Karolīna Garsija, kas šobrīd WTA rangā ieņem 100.pozīciju.

Tikmēr citā pirmās kārtas duelī pie vēl pārliecinošākas uzvaras tika ar sesto numuru izsētā ķīniete Na Li, kura pārliecinoši ar 6-1, 6-1 apspēlēja nīderlandieti Mihaelu Krajičeku.

Tāpat pirmo kārtu pārvarējusi 42 gadus vecā japāniete Kimiko Date Kruma, kas ar 6-0 un 6-2 neatstāja lielas cerības vācietei Karīnai Vitheftai.

Kruma ir pirmā tenisiste virs 40 gadiem, kura viena gada laikā spējusi uzvarēt vismaz vienu maču divos dažādos "Grand Slam" turnīros. Japāniete WTA rangā šobrīd ieņem 84.vietu.

Savdabīgu rekordu otrdien atkārtoja Nīderlandes tenisiste Aranta Rusa, kura cieta neveiksmi 17.WTA tūres mačā pēc kārtas. Līdz šim šis negribētais rekords piederēja Sendijai Kolinsai, kura to sasniedza laika posmā starp 1984. un 1987.gadu.

Aizvadītajā mačā Rusa ar 4-6, 2-6 piekāpās krievietei Olgai Pučkovai un pie panākumiem nav tikusi kopš pagājušā gada augusta, kad Dalasā pieveica rumānieti Rominu Oprandi.

"Pēc neveiksmīgā gada sākuma pagājušajā mēnesī es rādīju labāku sniegumu, tomēr nepieciešams spēlēt ļoti labi, lai uzvarētu mačus šajā līmenī," atzina 22 gadus vecā Rusa.

Zaudējumu sieviešu turnīrā cieta arī sacensību desmitā rakete Marija Kiriļenko no Krievijas, kura ar 3-6, 4-6 zaudēja Lielbritānijas tenisistei Lorai Robsonei.

Tikmēr uzvaru izcīnīja ar septīto numuru izliktā Angelika Kerbere, kura ar 6-3, 6-4 uzveica amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu.

Savukārt vīriešu konkurencē pie panākuma ticis japānis Kei Nišikori, kurš turnīrā izlikts ar 12.numuru. Viņš ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-3 apspēlēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo austrālieti Metjū Ebdenu.

Tāpat otrdien uzvaru izcīnījis ar astoto numuru izliktais argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš ar 6-2, 7-5, 6-1 pieveica Alvertu Ramosu no Spānijas. Tikmēr pēdējā laikā sekmīgu sniegumu demonstrējušais vācu veterāns Tomijs Hāss, kuram turnīrā ticis 13.numurs, ar 6-3, 7-5, 7-5 pieveica krievu Dmitriju Tursunovu.

Setu zaudēja ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-1, 4-6, 7-5, 6-2 uzveica argentīnieti Martinu Alundu. Pēc zaudējuma pērn pirmajā mačā latvietim Ernestam Gulbim šogad līdz otrajai kārtai ticis ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-3, 6-4, 6-4 apspēlēja Martinu Kližanu no Slovākijas. Tāpat panākumu izcīnīja arī sacensību devītā rakete Rišārs Gaskē no Francijas, kurš ar 6-7 (2:7), 6-4, 7-5, 6-4 bija pārāks pār spāni Marselu Granoljersu.

Saspringtu piecu setu maču nespēja pabeigt ar 16.numuru izliktais vācietis Filips Kolšreibers, kurš ar 6-4, 7-6 (8:6), 6-7 (3:7), 3-6, 1-2 zaudēja horvātam Ivanam Dodidžam. Tāpat piecos setos neveiksmi cieta ar 21.numuru izliktais amerikānis Sems Kverijs, kurš ar 6-7 (6:8), 6-7 (3:7), 6-3, 6-2, 3-6 atzina jaunā austrālieša Bernarda Tomiča pārākumu.

Kā ziņots, Vimbldonas čempionāta pamatsacensību izspēli pirmdien sāka arī latvietis Ernests Gulbis, kurš ar 7-6 (7:1), 6-4, 7-5 pieveica francūzi Eduāru Rožē-Vaselēnu. Nākamajā kārtā Gulbis trešdien sacentīsies ar citu francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar sesto numuru, bet ATP rangā ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!