Foto: EPA/LETA

Vieglu uzvaru arī Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien izcīnīja pagājušā gada sacensību uzvarētāja Na Li no Ķīnas.

Li, kura turnīrā izlikta ar septīto numuru, ar rezultātu 6-0, 6-2 pārspēja mājinieci Stefāniju Forecu-Gako.

30 gadus vecā Li nekad šajā turnīrā nav zaudējusi agrāk par trešo kārtu.

Nākamajā mačā Li paredzēts mačs ar kādu no amerikāņu tenisistēm - Kristīnu Makheilu vai Lorenu Deivisu.

Sieviešu turnīrā otros panākumus svinēja arī ar ceturto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova un 2010.gada turnīra uzvarētāja Frančeska Skjavone no Itālijas, kura izlikta ar 14.numuru.

Pašreizējā Vimbldonas turnīra čempiones titula īpašniece Kvitova ar 6-1, 6-3 pārspēja polieti Uršulu Radvansku, bet Skjavone, kura Francijas atklātā čempionāta finālā iekļuvusi iepriekšējos divos gados pēc kārtas, nedaudz smagākā cīņā ar 2-6, 6-3, 6-1 uzvarēja Cvetanu Pironkovu no Bulgārijas.

Pie uzvaras tikusi arī kādreizējā WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki. Ar devīto numuru izliktā dāniete ar 6-1, 6-4 pieveica Austrāliju pārstāvošo Džarmilu Gajdosovu.

Uzvaru izcīnījusi arī ar 23.numuru izliktā igauniete Kaija Kanepi, kura ar 6-4, 6-1 pārspēja rumānieti Irinu Begu.

Savukārt no izliktajām tenisistēm neveiksmi piedzīvoja sacensību 16.rakete Marija Kiriļenko no Krievijas. Viņa ar 4-6, 6-3, 3-6 zaudēja čehietei Klārai Zakopalovai.

Kā ziņots, Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pirmās kārtas mačā pirmdien ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās Kazahstānas pārstāvim Mihailam Kukuškinam.

Pēc šīs neveiksmes Gulbis zaudējis cerības pakāpties uz pietiekoši augstu vietu ATP pasaules rangā, lai kvalificētos šā gada Londonas olimpiskajām spēlēm. Viņš vēl var vienīgi cerēt uz vienu no diviem organizatoru speciālajiem ielūgumiem.

Savukārt sieviešu dubultspēlēs pirmoreiz "Grand Slam" turnīros astotdaļfinālu sasniegusi Līga Dekmeijere, kura spēlē pārī ar Tamarini Tanasugarnu no Taizemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!