Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais turnīra čempions un planētas pirmā rakete Endijs Marejs no Lielbritānijas trešdien pārliecinoši sasniedza Vimbldonas čempionāta trešo kārtu, turklāt to pašu paveica arī titulētais spānis Rafaels Nadals.

Marejs otrās kārtas mačā trešdien ar 6-3, 6-2, 6-2 sagrāva Vācijas pārstāvi Dastinu Braunu, kurš ir planētas 97.rakete.

Uzvaras nodrošināšanai Marejam bija nepieciešama tikai nedaudz vairāk kā pusotra stunda.

Brits nesen atguvies no gurna savainojuma un pēc mača norādīja, ka viņam ar veselību viss ir kārtībā.

"Pāris iepriekšējos mačos ar manu kustību viss ir bijis kārtībā. Trauma nav atstājusi sekas. Pagaidām viss ir kārtībā. Cerams, tas tā arī paliks," pauda Marejs.

Marejs Vimbldonas turnīrā triumfēja 2013.gadā un pērn, bet vēl vienu "Grand Slam" titulu viņš izcīnīja arī 2012.gadā, kad uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Nākamajā kārtā pasaules ranga līderis spēkosies ar sacensību 28.numuru Fabio Fonjīni no Itālijas, kurš savā otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:3), 6-4, 6-2 pieveica čehu Jirži Veseliju.

Tikmēr ar ceturto numuru izliktais Nadals savā otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2, 7-5 pieveica amerikāni Donaldu Jangu.

Nākamajā kārtā 31 gadu vecais Nadals tiksies ar krievu Karenu Hačanovu, kurš ar 3-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 7-5 uzvarēja brazīlieti Tjagu Monteiru.

Nadals Vimbldonā līdz šim uzvarējis divas reizes, taču tas notika jau iepriekšējā desmitgadē - 2008. un 2010.gadā.

Nadals savu lielisko māla sezonu noslēdza ar triumfu Francijas atklātajā čempionātā. Pirms došanās uz Vimbldonu viņš piedalījās pārbaudes turnīrā "The Boodles", kur aizvadīja divus mačus, kas šosezon viņam bija pirmie uz zāles seguma.

Karjeras laikā Nadals uzvarējis 15 "Grand Slam" turnīros, taču Francijā izcīnītais tituls bija pirmais pēdējo trīs gadu laikā. Pēdējos gados spānis regulāri mocījās ar traumām. Tiesa, tās viņš sekmīgi pārvarējis, turklāt šīs sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņš spēlēja finālā, piekāpjoties principiālajam pretiniekam Rodžeram Federeram no Šveices.

Vimbldonas čempionāta trešo kārtu sasniedzis arī pasaules devītā rakete Kei Nišikori no Japānas, kurš ar 6-4, 6-7 (7:9), 6-1, 7-6 (8:6) grūtā cīņā pieveica kvalifikāciju pārvarējušo ukraini Serhiju Stahovski.

Lai arī Nišikori visos citos "Grand Slam" turnīros sasniedzis vismaz ceturtdaļfinālu, Vimbldonā viņš tālāk par ceturto kārtu nekad nav ticis.

"Zināju, ka šis būs grūts mačs, jo Serhija iecienītākais segums ir tieši zālājs," pauda Nišikori, kurš pēc vairākiem savainojumiem pamazām atgūst sportisko formu. "Laukumā jutos ļoti labi. Man pietiktu enerģijas arī piektajam setam."

Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā Nišikori spēkosies ar sacensību 18.numuru Roverto Bautistu Agutu no Spānijas, kurš trešdien ar 6-2, 6-1, 3-6, 6-3 uzveica Peteru Gojovčiku no Vācijas.

Šo turnīru turpina arī Francijas tenisists Žo Vilfrīds Tsonga, kurš izlikts ar 12.numuru. Otrās kārtas mačā viņš trīs setos ar 6-1, 7-5, 6-2 pārspēja itāli Simoni Bolelli.

Pēc šī panākuma francūzis norādīja, ka viņam bijušas problēmas ar mušām.

"Tas bija savādi. Kaut ko tādu šad un tad esmu pieredzējis ASV, jo dažreiz pa naktīm apgaismojumā ir jācīnās ar dažādiem insektiem. Tomēr šis bija citādāk, jo mušiņas bija ļoti mazas. Tās bija visur - manā degunā un ausīs," neapmierinātību izteica Tsonga.

Nākamajā kārtā Tsonga spēkosies ar amerikāni Semu Kveriju. Sacensībās ar 24.numuru izliktais sportists savā otrās kārtas mačā ar 6-4, 4-6, 6-3, 6-3 pieveica Gruzijas tenisistu Nikolozu Basilašvili.

Trešajā kārtā iekļuvis arī ar septīto numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš ar 7-6 (7:2), 6-4, 7-5 uzvarēja Florianu Maieru no Vācijas. Nākamajā kārtā viņa pretinieks būs ar 26.numuru izliktais Stīvs Džonsons, kurš ar 6-3, 6-3, 4-6, 6-3 pārspēja Radu Albotu no Moldovas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!