Foto: AFP/Scanpix

Spāņu tenisists Rafaels Nadals pirmdien ar grūtībām pārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, četros setos pārspējot pasaules 60.raketi vācieti Danielu Brandsu ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-4, 6-3.

Septiņkārtējam Francijas atklātā čempionāta uzvarētājam Nadalam padevās grūts starts, kā rezultātā tika zaudēts pirmais sets. Taču, spēlei attīstoties, viņam izdevās mača grožus pārņemt savās rokās. Otrā seta taibreikā spānis atradās iedzinējos ar 0-3, taču spēja saņemties un sīvā cīņā setu uzvarēt, ko var uzskatīt par spēles lūzuma punktu.

Spēles turpinājumā viņam izdevās arvien pārliecinošāka spēle, kas noveda līdz uzvarai.

Līdz šim Nadalas Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas ietvaros bija zaudējis vien divus setus, turklāt šo sacensību 54 dueļos viņš izcīnījis 53 uzvaras. Vairāk iespējuši tikai četri tenisisti, no kuriem tikai šveicietis Rodžers Federers spēlē vēl joprojām.

Nadalam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš atgriešanās februārī Nadals bijis labākais tenisists, uzvarot sešos no astoņiem fināliem.

Iepriekšējos astoņos gados Nadals Francijas turnīrā nav uzvarējis tikai 2009.gadā.

Pēc uzvaras pār Brandsu Nadals otrajā kārtā spēkosies ar slovāku Martinu Kližanu.

Uzvaras sacensību pirmajā kārtā pirmdien izcīnīja arī citi sacensību favorīti. Francūzis Žo Vilfrīds Tsonga trīs setos ar rezultātu 6-2, 6-2, 6-3 tika galā ar Aļazu Bedeni no Slovēnijas, bet ar 13.numuru izliktais japānis Kei Nišikori pārliecinoši ar 6-3, 6-2, 6-0 uzveica kanādieti Džesi Levinu.

Citviet vīriešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā pirmdien pie panākumiem tika sacensību 30.rakete Žiljēns Beneto no Francijas, kurš ar 7-6 (7:5), 6-3, 5-7, 7-6 (7:5) uzvarēja lietuvieti Ričardu Beraņķi, ar desmito numuru izsētais Marins Čiličs no Horvātijas un ar 11.numuru izliktais spānis Nikolass Almagro, bet turnīra 17.rakete Huans Monako no Argentīnas ar 6-4, 6-4, 6-7 (4:7), 4-6, 4-6 piekāpās spānim Danielam Himeno-Traveram.

Sieviešu turnīru ar pārliecinošu uzvaru uzsāka pērnā gada čempione Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 6-2, 6-1 pārspēja Sje Suveju no Taivānas.

Šarapova karjeras laikā katrā no četriem "Grand Slam" turnīriem uzvarējusi pa vienai reizei, bet Francijas atklātā čempionāta labāko četriniekā viņa iekļuvuši trīs reizes.

Otrajā kārtā ar otro numuru izliktā krieviete tiksies ar Eiženu Bušāru no Kanādas, bet Suveja šajā turnīrā pirmajā kārtā tagad cīnījusies piecas reizes, allaž piedzīvojot zaudējumu.

Tāpat sieviešu turnīrā pie panākumiem pirmajā kārtā pirmdien tika ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, sacensību sestā rakete Na Li no Ķīnas, ar astoto numuru izsētā vāciete Angelika Kerbere un ar desmito numuru izliktā dāniete Karolīne Vozņacki, bet neveiksmi cieta krieviete Jekaterina Makarova, kura bija izlikta ar 22.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!