Foto: Reuters/Scanpix
Slovākijas sieviešu tenisa izlases sastāvā nākamnedēļ Rīgā gaidāmajā Federāciju kausa Pasaules otrās grupas duelī pret Latviju iekļauta arī valsts vadošā spēlētāja Dominika Cibuļkova.

29 gadus vecā Cibuļkova jaunākajā pasaules rangā ieņem 26. vietu, bet karjeras laikā viņa spējusi pakāpties arī līdz ceturtajai pozīcijai. Viņa ir tikusi līdz ceturtdaļfināliem visos "Grand Slam" turnīros, turklāt 2014. gadā spēlēja pat Austrālijas atklātā čempionāta finālā. Karjeras laikā Cibuļkova izcīnījusi astoņus WTA raudzes titulus, no kuriem pēdējais gan bija 2016. gadā, kad viņa negaidīti uzvarēja sezonas noslēguma turnīrā.

Vēl Slovākijas valstsvienības sastāvā iekļautas Viktorija Kužmova (45. vieta pasaulē), Anna Karolīna Šmiedlova (64.) un Rebeka Šramkova (190.), tāpat tiek cerēts, ka duelī pret Latviju varēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 70. numurs, tomēr jau labu laiku viņa cīnās ar veselības likstām.

Slovākijas izlases līderei šonedēļ bija jāpiedalās Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīrā, bet pēdējās sacensībās pirms Federāciju kausa viņai ies secen, jo Cibulkova saķērusi vīrusu.

Latvijas izlasi pārstāvēs abas līderes Anastasija Sevastova (WTA ranga 13. vieta) un Jeļena Ostapenko (22.), kā arī Diāna Marcinkēviča (278.) un Daniela Vismane (642.), kā arī vēl pieteikta talantīgā Patrīcija Špaka.

Latvijas izlases kapteinis šajā divcīņā būs Adrians Žguns.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija pasaules grupā spēlēja arī 1993. gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!