Foto: AFP/Scanpix
Slovākijas pirmā rakete sieviešu tenisā Dominika Cibulkova nedēļas nogalē nespēlēs Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar Latviju, pirmdien paziņoja Slovākijas tenisa federācija.

Cibulkova pagājušajā nedēļā vīrusa dēļ izstājās no Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīra. Kā ziņo Slovākijas mediji, ārsti viņai ieteikuši ārstēties vēl vismaz līdz šīs nedēļas beigām.

Cibulkova WTA rangā ieņem 30.vietu.

Kā ziņo Slovākijas tenisa federācija, uz Rīgu otrdien dosies Viktorija Kužmova (46.), Anna Karolīna Šmiedlova (61.) un Rebeka Šramkova (188.). Bija iecerēts, ka duelī pret Latviju varēs piedalīties Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs, tomēr jau labu laiku viņa cīnās ar veselības likstām.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs planētas 12.rakete Anastasija Sevastova, Jeļena Ostapenko (22.), Diāna Marcinkēviča (279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas.

Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas cīņa pret Slovākiju notiks sestdien un svētdien "Arēnā Rīga".

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!