Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā pamatturnīra spēļu dienā pie uzvarām tika vairāki favorīti, bet dienas aizraujošākajā duelī grieķis Stefans Cicips piecu setu cīņā pieveica britu Endiju Mareju.

Ar trešo numuru izliktais Cicips nepilnu piecu stundu ilgā cīņā salauza 2012. gada "US Open" čempiona pretestību, atspēlējās un svinēja uzvaru ar 2-6, 7-6 (9:7), 3-6, 6-3, 6-4.

Otrajā setā Marejs neizmantoja divas setbumbas, kas ļautu viņam izvirzīties vadībā mačā ar 2-0 pa setiem. Otrā seta "tie break" Cicips uzvarēja piecas no pēdējām sešām izspēlēm, izlīdzinot rezultātu visā mačā 1-1. Lai gan Marejs uzvarēja nākamo setu ar 6-3, ceturtajā setā Cicops ātri izvirzījās vadībā ar 5-0 un vēlāk uzvarēja setu ar 6-3. Izšķirošajā setā Cicips lauza Mareja servi jau pirmajā geimā, pārsvaru nosargāja un iesoļoja "US Open" otrajā kārtā.

Pēc mača skotu tenisists veltīja kritiku Cicipam, vainojot grieķi nesportiskā uzvedībā. Cicips pirms izšķirošā seta palūdza tualetes pauzi, kas ir normāla lieta tenisā. Tomēr Cicips kortā atgriezās vien pēc gandrīz 10 minūtēm, kas saniknoja Mareju. Cicips kortu atstāja arī pēc otrā seta, kā arī izmantoja medicīnisko pārtraukumu, tomēr Mareju sadusmoja tieši ilgā pauze pirms piektā seta.

"Nav runa par korta atstāšanu. Runa ir par pavadīto laiku. Tas ir nonsenss un viņš to labi zina. Tas ietekmēja mača gaitu. Es nesaku, ka būtu uzvarējis maču, bet pauzes ietekmēja pēc tam notiekošo," uzskata Marejs.

"US Open" pirmo kārtu vīriešu vienspēļu sacensībās pārvarēja vēl vairāki favorīti – ar otro numuru izsētais Daniils Medvedevs, Andrejs Rubļevs (piektais numurs), Kaspers Rūds (astotais numurs), Djego Švarcmans (11. numurs), Fēlikss Ožērs-Aliasims (12. numurs), Grigors Dimitrovs (15. numurs), Kristians Garins (16. numurs), Roverto Bautista Aguts (18. numurs) un Daniels Evanss (24. numurs). Pirmajā kārtā pirmdien apstājās mājinieku mīlulis Džons Isners (19. numurs), kā arī ar zemākiem numuriem izsētie Ugo Umbērs, Kamerons Norijs, Alehandro Davidovičs Fokina, Marins Čiličs un Filips Krajinovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!