Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo finālistu piektdien, 27. janvārī, kļuva grieķis Stefans Cicips, kurš pusfinālā gandrīz trīs ar pusi stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:2), 6-4, 6-7 (6:8), 6-3 pieveica Karenu Hačanovu.

Cicips iepriekšējos četros gados trīs reizes bija sasniedzis "Australian Open" pusfinālu, bet tagad pirmo reizi karjerā Melburnā spēlēs finālā. 2021. gada "French Open" uzvarētājam Cicipam šīs būs tikai otrais "Grand Slam" fināls karjerā.

Pirmajā setā Cicips divas reizes nenosargāja vadību ar breiku, bet tad pārliecinoši bija pārāks "tie break" izspēlē. Otrajā setā grieķis pretinieka servi lauza devītajā geimā un uzreiz pēc tam uzvarēja setu ar 6-4.

Dramatiskāki notikumi risinājās trešajā setā. Esot vadībā ar breiku, Cicips desmitajā geimā servēja, tomēr nenosargāja serves geimu. "Tie break" izspēlē Cicipam bija dubultā mačbumba, bet Hačanovs šajā brīdī uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, uzvarot arī trešo setu. Ceturtajā setā grieķu tenisists uzvarēja pirmos trīs geimus un šoreiz pārsvaru neizlaida no rokām, pirmo reizi iekļūstot "Australian Open" finālā.

Svētdien finālā viņa pretinieks būs deviņkārtējais "Australian Open" čempions Novāks Džokovičs vai amerikānis Tomijs Pols, kuri pusfinālu aizvadīs vēlāk piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!