Foto: AP/Scanpix/LETA
Grieķijas tenisists Stefans Cicips (attēlā) un neitrālais sportists Karens Hačanovs otrdien Melburnā nodrošināja tikšanos Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā ranga ceturtais numurs Cicips ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja neizsēto čehu tenisistu Jirži Lehečku (ATP 71.).

Cicips savos pirmajos sešos "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālos izcīnījis uzvaras, šādu bilanci iekrājot tikai Rodam Leiveram, Patrikam Rafteram un Andrē Agasi. Austrālijā viņš pusfinālos ticis četros no pieciem pēdējiem turnīriem.

21 gadu vecajam Lehečkam pirms Austrālijas atklātā čempionāta "Grand Slam" turnīros bija četri zaudējumi, bet Melburnā jaunais čehs svinēja četras uzvaras pēc kārtas un aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Hačanovs (ATP 20.) ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-3, 3-0 pārspēja amerikāni Sebastianu Kordu (ATP 31.), 1998.gada čempiona Petra Kordas dēlam trešajā setā izstājoties.

Hačanovs spēlēs otrajā "Grand Slam" pusfinālā pēc kārtas, šo fāzi sasniedzot arī pērnā gada ASV atklātajā čempionātā.

Visās piecās līdzšinējās Cicipa un Hačanova savstarpējās spēlēs pārāks bijis grieķis. Neviens no abiem tenisistiem Austrālijas atklātā čempionāta finālā vēl nav spēlējis.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!