Foto: AFP/Scanpix/LETA
Koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības un tās radīto veselības risku dēļ nenotiks viens no prestižākajiem tenisa turnīriem Indianvelsā.

Indianvelsas turnīrs ir viens no prestižākajiem pēc četriem "Grand Slam" turnīriem un tajā piedalās gan sievietes, gan vīrieši. Sieviešu turnīrā spēlēt bija plānojušas Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, bet vīriešu sacensībās vēl pagājušās nedēļas nogalē uz dalību kvalifikācijā cerēja Ernests Gulbis.

Kalifornijas dienvidos konstatēts pirmais "Covid-19" gadījums, līdz ar to reģiona vadība pēc Kalifornijas štata Veselības kontroles dienesta ieteikuma lokāli ieviesusi dažādus preventīvus pasākumus, lai slimība neizplatītos. Viens no ierobežojumiem attiecas uz masu pasākumu rīkošanu.

"Rīkojot tik liela apmēra publisko pasākumu, šobrīd pastāv pārāk liels risks cilvēku veselībai. Turnīra rīkošana nav fanu, spēlētāju un apkārtējo cilvēku interesēs. Mums visiem kopīgiem spēkiem ir jādara viss, lai pasargātu sabiedrību no koronavīrusa izplatīšanās," saka Dienvidkalifornijas univresitātes medicīnas profesors Deivids Aguss.

"Protams, esam satriekti, ka nespēsim sarīkot turnīru, bet apkārtējo cilvēku, fanu, spēlētāju, brīvprātīgo, atbalstītāju, darbinieku, pārdevēju un visu iesaistīto veselība un drošība mums ir pirmajā vietā. Mēs esam gatavi rīkot turnīru jebkurā datumā un izskatīsim visas iespējas," norāda turnīra direktors, bijušais tenisists Tomijs Hāss.

Indianvelsā tradicionāli risinās ATP "Masters" un WTA "Premier Mandatory" turnīri, kas ir augstākās raudzes sacensības profesionālajā tenisā pēc "Grand Slam" turnīriem. Šogad 47. reizi bija plānots vīriešu turnīrs un 32. reizi – sieviešu turnīrs.

Indianvelsas turnīrs ir viens no diviem, kurā sacensības rit ilgāk par astoņām dienām. Sieviešu vienspēles bija paredzēts sākt trešdien, 11. martā, bet 12. martā vienspēļu turnīru bija jāsāk vīriem. Finālspēles vienspēlēs bija ieplānotas 22. martā. Pamatturnīrā vīriešu un sieviešu vienspēlēs piedalās pa 128 tenisistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!