Foto: AP/Scanpix/LETA
Svētdien neilgi pirms spēles sākuma atcelts Adrijas tūres otrā turnīra fināls starp serbu tenisa zvaigzni, pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču un krievu Andreju Rubļovu, jo pozitīvs Covid-19 tests izrādījies citam tenisistam bulgāram Grigoram Dimitrovam.

29 gadus vecais Dimitrovs piedalījās abos Džokoviča rīkotās Adrijas tūres turnīros. Sestdien Zagrebā viņš zaudēja Bornam Čoričam un vēlāk izstājās no turnīra veselības problēmu dēļ. Tagad bulgārs atklājis, ka viņam konstatēts Covid-19.

"Visu laiku strikti ievērojām epidemiologu ieteikumus visās vietās, kur notika Adrijas tūre. Nevienam no rīkotājiem vai cilvēkiem, kuri kontaktējās ar Grigoru, nav saslimšanas simptomu. Mēs sadarbojamies ar veselības institūcijām, lai nodrošinātu, ka visi ar Grigoru kontaktējušies cilvēki tiks pārbaudīti. Tā kā negribam lieki riskēt, mēs esam nolēmuši atcelt finālu," teikts paziņojumā.

"Forbes" gan norāda, ka Adrijas tūrē netika ievēroti piesardzības pasākumi, jo turnīra posma rīkotāji Belgradā nelietoja aizsargmaskas, bet tenisisti apmainījās ar rokas spiedieniem savā starpā un ar tiesnešiem. Tāpat sociālajos tīklos redzami video, kuros Džokovičs, Dimitrovs, Dominiks Tīms un Saša Zverevs ballējas kādā klubā, ignorējot sociālās distancēšanās noteikumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!