Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 400 veiktie Covid-19 testi pirms Palermo "International" raudzes WTA turnīra bijuši negatīvi, taču vēlāk veiktās pārbaudes atklājušas, ka vienai no spēlētājam noteikta inficēšanās ar vīrusu.

Turnīrs Palermo ir pirmās oficiālās WTA sacensības kopš marta vidus, kad Covid-19 radītās pandēmijas dēļ tika izsludināts sezonas pārtraukums.

Pēc aptuveni piecu mēnešu pārtraukuma sestdien Palermo turnīrā tika aizvadīti kvalifikācijas mači.

"Izmantojām 190 testus, kas paraugu ņem no deguna dobuma," piektdien teica Palermo universitātes infekciju slimību speciālists Antonio Kasio, kurš turnīrā uzņēmies antivīrusa koordinatora lomu. "Visi rezultāti bija negatīvi, taču mēs turpināsim ievērot protokolu."

Pēcāk tika veikti vēl 220 testi. Arī tajos saslimšanas gadījumi netika konstatēti.

Savukārt dažas stundas vēlāk organizatori ar WTA palīdzību paziņoja, ka tomēr vienai spēlētājai ir noteikta inficēšanās ar vīrusu. Viņa nekavējoties atsaukusi dalību no sacensībām un atrodas karantīnā.

Tenisiste gan neizrādot nekādus saslimšanas simptomus.

Organizatori norāda, ka visi cilvēki, kuri bijuši saskarsmē ar saslimušo, jau nosūtīti uz atkārtotām pārbaudēm. Šis gadījums nekādi neietekmēšot turnīra norisi.

Turnīrā nepiedalās neviena no Latvijas tenisistēm, bet pirmais numurs piešķirts ranga 101.vietā esošajai Krievijas sportistei Varvarai Gračevai. Aļona Ostapenko bija plānojusi piedalīties šajā turnīrā, taču vēlāk savu dalību atsauca.

Pērn finālā šveiciete Džila Taihmana ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Kiki Bertensu no Nīderlandes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!