Foto: Publicitātes foto

Daļa slavenās krievu tenisistes Marijas Šarapovas personisko sponsoru neatsāks sadarbību ar sportisti, kad beigsies viņas dopinga diskvalifikācija.

Kā ziņojām, Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) lēma par Šarapovas diskvalifikācijas saīsināšanu līdz 15 mēnešiem divu gadu vietā. Līdz ar to kortā krievu tenisiste varēs atgriezties nākamā gada aprīlī. Viņas analīzēs tika konstatēts meldonijs, kas aizliegto preparātu sarakstā iekļauts ar 2016. gada 1. janvāri. Šarapova apgalvoja, ka neesot saņēmusi brīdinājumus par to.

Vieni no atbalstītājiem, kas atteikušies no Šarapovas sponsorēšanas, ir prestižā Šveices pulksteņu kompānija "TAG Heuer".

"Mūsu pozīcija paliek iepriekšējā. Līgums starp "TAG Heuer" un Šarapovu beidzās 2015. gada 31. decembrī un kompānija nolēma to nepagarināt," teikts "TAG Heuer" izplatītajā paziņojumā.

Savukārt vācu autoražotāji "Porcshe", kas lauza sponsorēšanas līgumu ar Šarapovu pēc viņas paziņojuma par dopinga lietošanu, esot gatavi atjaunot sadarbību. "Mēs esam ņēmuši vērā CAS lēmumu Šarapovas lietā un to apsveicam. Kā vienmēr esam uzsvēruši, mūsu sadarbība bija atkarīga no galīgā verdikta. Iespējamo sadarbības atjaunošanu apspriedīsim tuvāko dienu un nedēļu laikā," paziņojusi kompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!