Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere gaidāmajā Austrālijas atklātajā čempionātā sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs pārī ar Čiadzjunu Čuanu no Taivānas, bet viņu pretinieces pirmajā kārtā būs ar astoto numuru izliktās amerikānietes Rakele Hopsa-Džounsa un Ebigeila Spīrsa, noskaidrojās svētdien notikušajā izlozē.

Dekmeijere pašlaik WTA dubultspēļu rangā atrodas 92.vietā, bet Čuana ieņem 1157.pozīciju. Taivānas sportiste sacensībās nebija startējusi kopš 2012.gada rudens, bet apritē atgriezās vien pagājušā gada izskaņā. Iepriekš šī sportiste WTA dubultspēļu rangā atradusies pat piektajā vietā.

Tikmēr ASV tenisistes pasaules dubultspēļu rangā dala 24.pozīciju.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājiem pretim stāsies kāds no neizsētajiem pāriem - spānietes Garvine Mugurusa un Aranta Parra Santonja vai kanādiete Šerona Fičmena un Monika Puiga no Puertoriko.

Dekmeijerei šis būs pirmais 2014.gada turnīrs. Iepriekš Austrālijas atklātajā čempionātā viņa startējusi septiņas reizes, trīs reizes sasniedzot dubultspēļu sacensību otro kārtu. Pērn dubultspēļu speciāliste izstājās jau pirmajā kārtā.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīra izspēle sāksies naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika. Jau pirmajā dienā startu uzsāks Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš spēkosies ar argentīnieti Huanu Monako.

No citiem Latvijas tenisistiem junioru turnīrā sagaidāma Aļonas Ostapenko dalība. Savukārt Diāna Marcinkēviča no sacensībām jau ir izstājusies, jo nepārvarēja sieviešu kvalifikācijas sacensību pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!