Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar Lielbritānijas sportisti Emīliju Vebliju-Smitu ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Indijas pilsētā Punē notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā.

Turnīra otrās raketes Dekmeijere un Veblija-Smita ar 3-6, 4-6 piekāpās japānietei Šačijai Išizu un Annai Škudunai no Ukrainas.

Pirmajā kārtā Dekmeijere un Veblija-Smita ar 6-2, 6-2 pārspēja speciālos ielūgumus jeb "wild card" saņēmušās mājinieces Šītelu Gotemo un Kiru Šrofu, bet ceturtdaļfinālā ar 6-2, 7-6 (8:6) pieveica vēl divas indietes Rušmi Čakravarti un Pūjašrī Venkatešu.

Par iekļūšanu pusfinālā Dekmeijere tika pie 24 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-4, 1-6, 6-4 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo Taivānas tenisisti Tinfeju Dzjuaņu, bet otrajā mačā samērā līdzīgā cīņā ar 6-7 (3:7), 4-6 piekāpās sacensību galvenajai favorītei Bojanai Jovanovskai no Serbijas, kura WTA rangā ieņem 80. vietu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu vienspēļu turnīrā Dekmeijere tika pie astoņiem WTA ranga punktiem, un tas viņai rangā ļaus pakāpties par aptuveni 70 vietām. Šobrīd vienspēļu rangā Dekmeijere atrodas 698. pozīcijā.

Punes turnīrs ir pēdējais ITF kategorijas turnīrs šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!