Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākā sieviešu dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar vācieti Monu Bartelu sestdien cieta neveiksmi Francijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra otrās kārtas mačā.

Aizvadītajā cīņā Dekmeijere un Bartela ar rezultātu 0-6, 4-6 piekāpās amerikānietei Vanjai Kingai un Monikai Nikulesku no Rumānijas.

Pēc bezcerīgi zaudēta pirmā seta, kurā Dekmeijere un Bartela uzvarēja vien 14 izspēlēs, otrajā setā Latvijas un Vācijas duets pirmoreiz savu servi zaudēja trešajā geimā, tomēr jau nākamajā geimā atspēlējās un panāca 2-2.

Turpinājumā ASV un Rumānijas duets izvirzījās vadībā ar 4-2
Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā Dekmeijere un Bartela ar 3-6, 6-4, 6-3 pieveica austrālietes Ešliju Bērtiju un Keisiju Delakvu, kuras turnīrā bija izliktas ar 14.numuru. Tajā mačā Dekmeijere un Bartela spēja atspēlēties no rezultāta 3-6, 0-4.

Par otrās kārtas sasniegšanu Dekmeijere nopelnīja 160 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Dekmeijere pērn pirmoreiz karjerā spēja aizkļūt līdz Francijas atklātā čempionāta trešajai kārtai, tāpēc šoreiz viņai bija jāaizstāv 280 WTA dubultspēļu ranga punkti. Pirms pagājušā gada viņa Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās bija tikai divas reizes sasniegusi otro kārtu.

Dekmeijere šobrīd WTA dubultspēļu rangā ieņem 65.vietu, bet viņas pāriniece Bartela atrodas 113.pozīcijā. Savukārt Kinga un Nikulesku atrodas attiecīgi 41. un 63.pozīcijā.

Kā ziņots, Francijas atklātā čempionāta otro kārtu nepārvarēja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās mājiniekam Gaelam Monfisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!