Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar Tamarini Tanasugarnu no Taizemes otrdien izcīnīja uzvaru Francijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā.

Latvijas un Taizemes duets ar rezultātu 5-7, 7-5, 6-4 smagā cīņā pieveica amerikānieti Sloeinu Stīvensu un beļģieti Janīnu Vikmeijeri.

Spēles pirmajos divos geimos uzvarēja Dekmeijere/Tanasugarna, un nebija tālu, lai lauztu pretinieču servi vēlreiz. Tomēr turpinājumā pretinieces sāka spēlēt arvien pārliecinošāk un panāca izlīdzinājumu 4-4. Seta izskaņā jau arvien lielāks pārsvars bija Stīvensai/Vikmeijerei, kuras spēja vēlreiz lauzt Latvijas un Taizemes dueta servi, izcīnot uzvaru.

Otrajā setā sākotnēji tenisistes dominēja pie savām servēm, bet breika iespēju pirmoreiz izmantoja tieši Latvijas un Taizemes pāris, kurš septītajā geimā panāca 4-3. Tomēr sekojošajā geimā breika iespēju izmantoja arī pretinieces, rezultātam atkal kļūstot līdzīgam - 4-4. Vēlreiz Dekmeijere/Tanasugarna pretinieču servi lauza 11.geimā, tomēr šoreiz viņām nākamajā geimā izdevās noturēt savas serves geimu un setā svinēt smagu uzvaru ar 7-5.

Izšķirošajā setā pirmajos trijos geimos uzvarēja serves uzvarētājas, bet pirmajām šo sistēmu izdevās lauzt Dekmeijerei/Tanasugarnai, kuras panāca 3-1. Pretinieces vēl panāca izlīdzinājumu 3-3, tomēr septītajā geimā atkal breiku guva Latvijas un Taizemes duets. Nākamajā geimā pretiniecēm bija vairākas breikbumbas, tomēr Dekmeijerei/Tanasugarnai izdevās noturēties, un pēc brīža viņas arī noslēdza maču savā labā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Dekmeijere tika pie 160 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Dekmeijere WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 82.vietu, Tanasugarna atrodas 72.pozīcijā, bet Stīvensa un Vikmeijere atrodas attiecīgi 153. un 431.pozīcijā un sacensībām bija kvalificējušās pēc saviem vienspēļu rangiem.

Pirmdien Tanasugarna un Stīvensa ar mainīgām sekmēm aizvadīja vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačus. Taizemes tenisiste ar rezultātu 0-6, 3-6 zaudēja spānietei Karlai Suaresai Navarro, bet Stīvensa ar 6-4, 7-6 (8:6) pieveica Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Otrajā kārtā Dekmeijere un Tanasugarna spēkosies ar amerikānietēm Ebigeilu Spīrsu/Rekelu Kopsu Džonsu, kuras izliktas ar desmito numuru. Viņas pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja slovēnieti Andreju Klepaču un Alisju Rosoļsku no Polijas.

Šobrīd WTA dubultspēļu rangā Spīrsa un Kopsa Džonsa, kuras vienā pārī spēlē pastāvīgi, dala 25.vietu.

Dekmeijere iepriekš Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās bija tikai divas reizes sasniegusi otro kārtu, pēdējo reizi to paveicot pagājušajā gadā, kad latviete spēlēja pārī ar ungārieti Āgnešu Sāvaju.

Kā ziņots, no vīriešu vienspēļu turnīra pirmdien izstājās Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās Kazahstānas pārstāvim Mihailam Kukuškinam.

Pēc šīs neveiksmes Gulbis zaudējis cerības pakāpties uz pietiekoši augstu vietu ATP pasaules rangā, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm. Viņš vēl var vienīgi cerēt uz vienu no diviem organizatoru speciālajiem ielūgumiem.

Savukārt sieviešu vienspēļu turnīrā šogad nepiedalīsies Anastasija Sevastova.

Francijas atklātais čempionāts ilgs līdz 10.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!