Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar Tamarini Tanasugarnu no Taizemes sestdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra trešās kārtas mačā.

Latvijas un Taizemes duets ar rezultātu 2-6, 4-6 zaudēja spēcīgajām čehietēm Andreai Hlavačkovai/Lūsijai Hradečkai, kuras izliktas ar piekto numuru. Šīs Čehijas tenisistes ir pērna gada turnīra uzvarētājas.

Pirmajos trijos pirmā seta geimos neviens no pāriem neprata nosargāt savu servi - Dekmeijere/Tanasugarna zaudēja divos geimos pie savas serves, bet Čehijas pāris ļāva pretiniecēm tikt pie viena breika. Trešajā geimā Hlavačkova/Hradečka beidzot uzvarēja pie savas serves, bet geimu vēlāk trešo reizi pēc kārtas lauza pretinieču servi. Uzvarot arī nākamajā geimā, Čehijas duets izvirzījās vadībā ar 5-1, bet vēlāk Latvijas un Taizemes duets pirmo reizi spēlē prata nosargāt savu servi. Viens atspēlētais geims gan neglāba Dekmeijeri/Tanasugarnu no zaudējuma pirmajā setā ar rezultātu 2-6.

Otrais sets aizritēja daudz līdzvērtīgākā spēlē, tomēr Dekmeijerei/Tanasugarnai izšķirošs izrādījās zaudējums trešajā geimā, kad Čehijas duets tika breika. Latvijas un Taizemes pāris centās atspēlēties, tomēr Hlavačkova/Hradečka pie savas serves darbojās pārāk pārliecinoši, lai pretiniecēm būtu pamatotas cerības uz panākumu.

Dekmeijere WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 82.vietu, bet Tanasugarna atrodas 72.pozīcijā. Savukārt Hlavačkova un Hradečka ieņem attiecīgi 13. un 11.vietu.

Kā ziņots, pirmās kārtas cīņā Latvijas un Taizemes duets ar 5-7, 7-5, 6-4 smagā cīņā pieveica amerikānieti Sloeinu Stīvensu un beļģieti Janīnu Vikmeijeri, bet otrajā mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja amerikānietes Ebigeilu Spīrsu un Rekelu Kopsu Džonsu, kuras bija izliktas ar desmito numuru.

Tādējādi Dekmeijere turnīrā tikusi pie 280 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Ceturtdaļfinālā Hlavačkova/Hradečka spēkosies ar vienām no pasaules labākajām dubultspēļu speciālistēm čehieti Kvetu Peški un slovēnieti Katarinu Srebotņiku, kuras izliktas ar otro numuru, vai čehietēm Renātu Voračovu/Klāru Zakopalovu.

Latvijas tenisiste kāda "Grand Slam" turnīra dubultspēļu trešajā kārtā bija iekļuvusi pirmo reizi karjerā.

Līdz šim Dekmeijere Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās bija tikai divas reizes sasniegusi otro kārtu, pēdējo reizi to paveicot pagājušajā gadā, kad latviete spēlēja pārī ar ungārieti Āgnešu Sāvaju.

Kā ziņots, no vīriešu vienspēļu turnīra pirmdien izstājās Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās Kazahstānas pārstāvim Mihailam Kukuškinam.

Pēc šīs neveiksmes Gulbis zaudējis cerības pakāpties uz pietiekoši augstu vietu ATP pasaules rangā, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm. Viņš vēl var vienīgi cerēt uz vienu no diviem organizatoru speciālajiem ielūgumiem.

Savukārt sieviešu vienspēļu turnīrā šogad nepiedalās Anastasija Sevastova.

Francijas atklātais čempionāts ilgs līdz 10.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!