Foto: stock.xchng

Vairākas tenisistes drošības apsvērumu dēļ atsaukušas dalību no mēneša otrajā pusē gaidāmā Stambulas WTA "International" sērijas turnīra, tikmēr Slovēnijas komanda atteikusies Kairā piedalīties Federāciju kausa turnīrā.

Kā, atsaucoties uz vietējo laikrakstu "Hurriyet", ziņo portāls "tennisworldusa.org", no Stambulas turnīra dalību atsaukusi itāliete Kamila Džordži, Lusija Hradecka no Čehijas un ekvadoriešu tenisiste Irina Falkoni. Viņas pavēstījušas, ka sacensībās nespēlēs "rīkotājvalstī valdošās bīstamās situācijas dēļ".

Šogad Stambula piedzīvojusi divus teroristu uzbrukumus, no kuriem iepriekšējā pagājušajā sestdienā dzīvību zaudēja trīs izraēlieši un viens cilvēks no Irākas. Pēdējo astoņu mēnešu laikā Turcijā kopā notikuši seši spridzināšanas gadījumi, kuros kopā gājuši bojā vairāk nekā 200 cilvēki. Valsts vadītāji uzskata, ka četros gadījumos vainojams teroristiskais grupējums "Daesh", bet divos - kurdu kaujinieki.

Tiesa, Stambulas turnīrā plāno piedalīties tādas sieviešu tenisa zvaigznes kā baltkrieviete Viktorija Azarenka un Karolīna Vozņacki no Dānijas.

Līdzīgas problēmas skārušas arī Federāciju kausu - Slovēnija atteikusies piedalīties Ēģiptē mēneša vidū paredzētajā Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas turnīrā. Arī šeit Slovēnija kā iemeslu minējusi bīstamo drošības situāciju valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!