Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien izstājās no Šanhajas "ATP Masters" sērijas turnīra, pirmajā kārtā ar 5-7, 4-6 piekāpjoties pazīstamajam Argentīnas tenisistam Davidam Nalvandjanam.

Gulbi mačā iegāza dubultkļūdas – visā mačā viņam bija deviņas, bet vairākas no tām svarīgos brīžos. Jau trešajā geimā Gulbis atspēlēja divus breikpunktus, taču piektajā geimā viņš neizglābās. Nalvandjans ieguva trīskāršo breikbumbu, divus punktus Guylbis atspēlēja, taču tad pieļāva dubultkļūdu.

Pēc zaudētā geima Gulbis gan nesalūza un ātri atspēlēja, astotajā geimā laužot Argentīnas tenisista servi. Interesanti, ka arī Nalvandjans servi zaudēja pēc dubultkļūdas. Pēc brīža Gulbis izvirzījās vadībā ar 5-4, tad ieguva arī setpunktu, taču Nalvandjans atspēlējās un izlīdzināja rezultātu. 11.geimā atkārtojās seta sākuma notikumi – Gulbis pēc dubultkļūdas zaudēja savu servi... Šoreiz Argentīnas tenisists iniciatīvu neatdeva un uzvarēja pirmajā setā ar 7-5.

Otrā seta sākumā abi tenisisti uzvarēja savas serves, bet izšķirošs izrādījās piektais geims. Nalvandjans pēc Gulbja kļūdām ieguva trīskāršo breikbumbu, divus punktus Gulbis atspēlēja, taču trešajā kļūdījās un zaudēja savu servi. Tuvu savas serves zaudēšanai Gulbis bija gan sestajā, gan astotajā geimā, taču abas reizes atspēlējās. Jāpiebilst, ka astotajā geimā Nalvandjanam bija dubultā mačbumba, bet Gulbis nospēlēja aukstasinīgi. Lai gan savās servēs Gulbis paglābās, pretinieku serves viņam nebija pa spēkam – desmitajā geimā Argentīnas tenisists ieguva trīskāršo mačbumbu un uzreiz ar teicamu izspēli uzvarēja spēlē.

Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā ieņem 51.vietu, bet Nalvandjans – 57.vietu. Argentīnietis dalībai pamatturnīrā saņēmis organizatoru speciālu ielūgumu jeb "wild card".

Augstākā līmeņa tenisa turnīros līdz šim abi tenisisti savā starpā bija tikušies vienu reizi - 2008.gada Indianvelsas "Masters 1000" turnīra otrās kārtas mačā Gulbis zaudēja ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-7 (7:4).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!