Foto: stock.xchng
Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra uzvarētājām piektdien kļuva argentīniete Hisela Dulko un itāliete Flavija Peneta.

Finālspēlē ar pirmo numuru izliktās tenisistes saistošā trīs setu cīņā ar 2-6, 7-5, 6-1 uzvarēja Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas un Krievijas pārstāvi Mariju Kiriļenko, kuras turnīrā bija izliktas ar 12.numuru.

Dulko un Peneta, kuras WTA dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu, pie uzvaras tika pateicoties mazākam nepiespiesto kļūdu skaitam. Kamēr uzvarētājas cīņas gaitā pieļāva 24 kļūdas, Azarenka/Kiriļenko kļūdījās 27 reizes.

Interesanti, ka Azarenkai šī bija jau otrā neveiksmes Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu finālā. Zaudējumu turnīra izšķirošajā cīņā Baltkrievijas sportiste piedzīvoja arī 2008.gadā.

Toties Dulko/Penetai šis ir pirmais "Grand Slam" turnīru uzvarētāju tituls. 2010.gadā sportistes visos četros prestižākajos sezonas turnīros aizkļuva vismaz līdz sacensību ceturtdaļfinālam, taču tā arī neaizkļuva līdz turnīru izšķirošajām cīņām.

Par uzvaru sportistes nopelnījušas 454 500 Austrālijas dolārus (231 021 latus).

Tikmēr vīriešu dubultspēļu turnīra finālā savā starpā tiksies ar trešo numuru izliktie Mahešs Bupati/Leanders Paešs no Indijas un ar pirmo numuru izliktie Bobs Braiens/Maikls Braiens no ASV.

Jau vēstīts, ka sieviešu vienspēļu turnīra finālā sestdien ar trešo numuru izliktā beļģiete Kima Klijstersa spēkosies ar turnīra devīto raketi Na Li no Ķīnas.

Savukārt vīriešu turnīra finālā vietu sev pagaidām nodrošinājis tikai ar trešo numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs. Viņa pretinieks finālā noskaidrosies piektdien, kad pusfināla cīņu aizvadīs ar piekto numuru izliktais Endijs Marejs no Lielbritānijas un turnīra septītā rakete spānis Davids Ferrers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!