Foto: LETA
Latvijas tenisa dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži sestdien triumfēja Ēģiptē notiekošā Šarm eš Šeihas "Futures" sērijas dubultspēļu sacensībās, gūstot savus otro kopējo titulu.

Ar ceturto numuru izliktie Podži titula mačā ar 6-0, 0-6, 10:7 pieveica austrieti Martinu Fišeru un šveicieti Janisu Linigeru, kuri bija izlikti ar trešo numuru.

Titula iegūšana Latvijas tenisistiem deva 18 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Savu pirmo dubultspēļu titulu dvīņubrāļi guva pagājušajā decembrī Turcijā. Tāpat Mārtiņš Podžus pērnā gada pēdējos trijos mēnešos izcīnīja arī savas karjeras pirmos divus "Future" sērijas turnīru vienspēļu titulus.

Kā vēstīts, šī turnīra pirmajā kārtā Latvijas duets pārliecinoši ar 6-2, 6-1 apspēlēja Uzbekistānas pārstāvi Alanu Gadjevu un Bjornu Petersenu no Vācijas, ceturtdaļfinālā latvieši ar 6-2, 6-3 pieveica Lielbritānijas pārstāvjus Robertu Kārteru un Aleksandrs Džunu, bet pusfinālā ar 6-2, 6-4 uzvarēja ar pirmo numuru izliktos ēģiptieti Karimu Mohamedu Māmunu un sīrieti Isamu al Tavēlu.

Kā zināms, vienspēļu turnīrā abi brāļi zaudēja jau pirmajā kārtā. Ar trešo numuru izliktais M.Podžus, kurš pasaules rangā atrodas 510.vietā, ar 4-6, 6-1, 4-6 otrdien piekāpās Kristianam Carli no Itālijas, kurš ATP reitingā ieņem vien 1062.pozīciju, bet pasaules ranga 730.vietas īpašnieks J.Podžus ar 2-6, 5-7 zaudēja ar pirmo numuru izliktajam austrietim Denisam Novākam, kurš ir 286.labākais spēlētājs pasaulē.

Pie vienspēļu ranga punktiem dvīņubrāļi Podži šajā turnīrā netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!