Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules vadošais tenisists Novaks Džokovičs (ATP 1.) nepiedalīsies Austrālijā gaidāmajās "ATP Cup" sacensībās, kas mudina apšaubīt, vai serbs startēs 2022. gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijas atklātajā čempionātā, raksta medijs BBC.

Jau 1. janvārī Sidnejas pilsētā Austrālijā sāksies trešais ikgadējais "ATP Cup" turnīrs, kurā sacentīsies 16 valstu izlases.

Pateicoties Džokoviča ieņemtajai pirmajai vietai rangā, ar pirmo numuru izsēta ir tieši Serbijas izlase. Taču tās līderis atteicies no dalības turnīrā, viņa vietu ieņemot Dušanam Lajovičam (ATP 33.).

Joprojām ir neskaidrība, vai 34 gadus vecais sportists piedalīsies "Australian Open", kura sākums paredzēts 17. janvārī Melburnā. Jau oktobrī tapa zināms, ka Viktorijas štata vadība nolēmusi par labu ierobežojumiem, kuri ietekmēs arī turnīra norisi.

Viktorijas štatā ir noteikts, ka profesionāliem sportistiem, kā arī daudzās citās nozarēs strādājošajiem ir jābūt vakcinētiem pret Covid-19. Savukārt visiem Austrālijas atklātā tenisa čempionāta dalībniekiem un darbiniekiem nepieciešama Covid-19 vakcīna vai neatkarīgu ekspertu piešķirts medicīnisks izņēmums.

Taču pagājušā gada čempions Novaks Džokovičs publiski paudis iebildumus pret vakcīnām un atteicies atklāt, vai ir vakcinējies pret Covid-19. Pagaidām gan Džokoviča vārds atrodams sagaidāmajā čempionāta dalībnieku sarakstā.

Novaks Džokovičs uzvarējis astoņos no pēdējiem 11 "Australian Open" turnīriem. Gan viņš, gan Rodžers Federers un Rafaels Nadals karjeras laikā triumfējuši 20 "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!