Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas varas iestādes apstiprinājušas, ka Serbijas slavenais tenisists Novāks Džokovičs pēc izraidīšanas no valsts saņēmis arī liegumu trīs gadus ieceļot, vēsta ārzemju mediji.

34 gadus vecais Džokovičs pēc vairāku dienu strīdiem zaudēja Austrālijas tiesā un viņam bija jāatstāj valsti. Sākotnēji Džokovičs uzvarēja tiesā pēc viņa neielaišanas valstī, kad tika anulēta vīza. Atguvis iebraukšanas vīzu, serbs turpināja gatavoties Austrālijas atklātajam čempionātam, bet ceturtdien, 14. janvārī, to viņam atkal anulēja. Šoreiz vīzu anulēja Austrālijas imigrāciju lietu ministrs, un vēlāk Džokovičs zaudēja arī apelācijas lietu.

Džokovičs uzreiz svētdien pēc lietas izskatīšanas atstāja Austrāliju un nav zināms, uz kurieni viņš devās.

Austrālijas likumi nosaka, ka personai pēc vīzas atņemšanas var piespriest arī trīs gadu liegumu iebraukt valstī. Austrālijas iestādes pirmdien, 17. decembrī, apstiprināja, ka līdz ar vīzas atcelšanu Džokovičs saņēmis trīs gadu liegumu iebraukt valstī.

Austrālijas premjers Skots Morisons vietējiem medijiem norādījis, ka atsevišķos gadījumos trīs gadu liegums var arī tikt pārskatīts, līdz ar to nav teikts, ka Džokovičs tuvākos trīs gadus nevarēs spēlēt Austrālijā. "Liegums ir uz trīs gadiem, bet pie nosacījumiem viņam ir iespēja atgriezties valstī arī ātrāk," skaidrojis Morisons.

Austrālijas tiesību akti paredz atsevišķos gadījumos trīs gadu vīzu aizlieguma atcelšanu. Tas potenciāli ļautu Džokovičam nākamgad piedalīties Austrālijas atklātā čempionāta turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!