Foto: AP/Scanpix/LETA

Francijā stājušies spēkā atviegloti Covid-19 ierobežojumi, kas serbu tenisa zvaigznei Novākam Džokovičam paver ceļu uz dalību sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā – Francijas atklātajā čempionātā jeb "French Open".

"Ja būs pašreizējie noteikumu, nekas nestāv Džokoviča ceļā spēlēšanai "French Open"," apstiprinājusi turnīra direktore, kādreizējā pasaules ranga līdere Amēlija Moresmo.

Kā zināms, serbu zvaigznei nevakcinēšanās dēļ bija jāatstāj Austrālija ar lielu skandālu un viņš nespēlēja "Australian Open". Šī paša iemesla dēļ – sportists nav vakcinējies pret Covid-19 – Džokovičs šobrīd nedrīkst iebraukt ASV un viņš izlaiž divus lielos turnīrus Indianvelsā un Maiami.

"French Open" sāksies 22. maijā, bet noslēgsies 5. jūnijā. Ja situācija būtiski nemainīsies, "Franch open" būs pirmais "Grand Slam" turnīrs divu gadu laikā, kurā nebūs nekādu Covid-19 ierobežojumu.

Lai iebrauktu Francijā vai piedalītos kādā no sporta pasākumiem valstī, šobrīd nav nepieciešams vakcinācijas sertifikāts, tomēr Francijas Tenisa federācijas (FFT) prezidents Žils Moretons ir piesardzīgs šajā jautājumā. Moretons norāda, ka "vīruss nav pazudis un cirkulē apkārt", tāpēc jābūt uzmanīgiem. Moretons piebilst: ja atkal situācija pasliktināsies un valdība ieviesīs jaunus ierobežojumus, tie attieksies arī uz "French Open".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!