Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pasaules vadošais tenisists Novāks Džokovičs no Serbijas trešdien ar grūtībām pārvarēja "Australian Open" otro kārtu, bet bijušais turnīra čempions Stens Vavrinka piedzīvoja zaudējumu.

Dodoties pēc sava trešā "Australian Open" titula pēc kārtas un devītā kopumā, Džokovičs sarežģītā otrās kārtas cīņā ar rezultātu 6-3, 6-7 (3-7), 7-6 (7-2), 6-3 pārspēja Frensisu Tiafo no ASV, kurš pasaules rangā ieņem 64. vietu. Cīņa ilga trīs ar pus stundas.

"Šis bija smags mačs ļoti smagos apstākļos, jo saule spīdēja kortā un garo izspēļu laikā bija ļoti karsts. Vēlos uzslavēt Frensisu par atspēlēšanos, tas bija fantastisks mačs. Šī nebija pirmā reize, kad biju šādā sarežģītā situācijā, bet man veicās ar to, ka pārvarēju trešo setu, jo to varēja uzvarēt arī viņš," Džokoviča teikto pēc spēles citēja BBC.

Citā spēlē 2014. gada "Australian Open" čempions Stens Vavrinka (ATP rangā 18. vieta) otrās kārtas mačā neizmantoja trīs mačbumbas un ar rezultātu 5-7, 1-6, 6-4, 6-2, 6-7(7:9) zaudēja Ungārijas tenisistam Mārtonam Fučovičam (ATP 55.). Cīņa ilga četras stundas.

Pagājušās sezonas turnīra finālists Dominiks Tīms, kurš rangā ierindojas trešajā ietā, otrajā kārtā viegli tika galā ar vācieti Dominiku Kepferu – 6-4, 6-0, 6-2.

Vēl Milošs Raoničs, kurš izlikts ar 14. numuru, ar rezultātu 6-7 (1:7), 6-1, 6-1, 6-4 pieveica francūzi Korentīnu Mutē, bet turnīra astotā rakete Djego Švarcmans ar 6-2, 6-0, 6-3 pārspēja citu Francijas tenisistu Aleksandru Mulleru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!