Foto: AP/Scanpix

Prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva slavenais serbs Novāks Džokovičs, kurš gan astotdaļfināla mačā saskārās ar pleca traumu.

Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas mačā Džokovičs ar 6-2, 7-6 (7:5), 6-4 pieveica francūzi Adrianu Manarīno. Francūzis visu spēli izrādīja cienījamu pretestību Džokovičam, kuram cīņā traucēja pleca savainojums. Tomēr visu laiku serbs spēja saglabāt pārsvaru un neatdeva iniciatīvu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Spēles gaitā Džokovičam nācās saskarties ne tikai ar sāpēm plecā, bet arī nekvalitatīvo centrālā korta segumu, kas neļāva abiem tenisistiem rādīt to labāko sniegumu. "Spēles gaitā es tiesnesim minēju, ka laukuma vidusdaļā serves līnijas vietā ir burtiski caurums. Tiesnesis lūdza, lai parādu. Es parādīju to vietu, par ko tiesnesis nebija sevišķi priecīgs," pēc mača teica Džokovičs.

Tagad ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar čehu Tomašu Berdihu.

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīrā par pirmo pusfināla dalībnieci kļuva Harvine Mugurusa, kura ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!