Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ar uzvaru trīs setos Austrālijas atklāto čempionātu otrdien, 17. janvārī, sāka deviņkārtējais turnīra čempions, serbs Novāks Džokovičs, bet uzvaru vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā guva norvēģis un sacensību otrais numurs Kaspers Rūds.

Džokovičs pirms "Australian Open" guva nelielu savainojumu un pirmdien aizvadīja tikai vieglu treniņu, turklāt viņa kreisās kājās augšstilbs bija apsaitēts, kas radīja bažas par viņa gatavību sacensībām. Tomēr otrdien Džokovičs izgāja laukumā un divu stundu ilgā cīņā ar 6-3, 6-4, 6-0 pieveica spāni Roverto Karvaljasu Baenu, kurš pasaules rangā ieņem 75. vietu.

Arī otrdienas spēlē serba kreisās kājas augšstilbs bija pamatīgi apsaitēts, brīžiem viņa kreisās kājas darbības radīja bažas par muskuļa gatavību lielām slodzēm, tomēr serbs izturēja šo pārbaudījumu un guva uzvaru trīs setu cīņā. Tagad Džokovičam būs vismaz viena diena atpūtai, kuras laikā serbs varēs vēl vairāk sadziedēt savainojumu. Nākamajā kārtā Džokovičam būs jātiekas ar francūzi Enco Kukodu (191. vieta ATP rangā) vai Ugo Deljēnu no Bolīvijas (132. vieta).

Atgādinām, ka pirms gada Džokovičs ar skandālu atstāja Austrāliju, jo ieradās bez Covid-19 vakcīnas, kas tobrīd bija obligāta prasība, ieceļojot Austrālijā.

Savukārt Rūds trīs stundu un 15 minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 7-6 (8:6), 6-7 (5:7), 6-3 pieveica čehu Tomašu Mahaču. Tagad nākamajā kārtā norvēģis tiksies ar amerikāni Džensonu Broksbiju, kurš pasaules rangā atrodas 48. vietā.

Otrdien Melburnā dienas otrajā pusē valdīja lietus, tādēļ atklātajos laukumos nevarēja notikt tā saucamās vēlās spēles, bet mačus varēja aizvadīt vien centrālajos kortos, kuros ir iespēja aizvērt jumtu.

Vīriešu vienspēlēs vēl pirmo kārtu pārvarēja Andrejs Rubļevs (piektais numurs), Teilors Frics (astotais numurs), dānis Holgers Rūne (devītais numurs), Aleksandrs Zverevs (12. numurs), spānis Pavlo Karena Busta (14. numurs), mājinieks Alekss de Minors (22. numurs), argentīnietis Djego Švarcmans (23. numurs), brits Daniels Evanss (25. numurs) un bulgārs Grigors Dimitrovs (27. numurs) un spānis Alehandro Davidovičs-Fokina (30. numurs). Pirmo kārtu neizdevās pārvarēt serbam Miomiram Kečmanovičam (26. numurs).

Savukārt sieviešu vienspēlēs panervozēt nācās Tunisijas tenisistei Onsai Žabērai, kura izlikta ar otro numuru. Tunisijas tenisiste tikai trīs setu cīņā ar 7-6 (10:8), 4-6, 6-1 pieveica zlovēnieti Tamāru Zidaņseku.

No izsētajām tenisistēm pirmo kārtu vēl pārvarēja francūziete Karolīne Garsija (ceturtais numurs), Arina Sabaļenka (sestais numurs), Veronika Kudermetova (devītais numurs), šveiciete Belinda Benčiča (12. numurs), igauniete Anete Kontaveita (16. numurs), Ludmila Samsonova (18. numurs), Jekaterina Aleksandrova (19. numurs), beļģiete Elise Mertensa (26. numurs) un čehiete Karolīna Plīškova (30. numurs).

Pirmo kārtu neizdevās pārvarēt igaunietei Kaiai Kanepi (31. numurs), kas divu ar pusi stundu ilgā cīņā ar 6-3, 6-7 (4:7), 1-6 zaudēja mājiniecei Kimberlijai Birellai, kas pasaules rangā ir vien 166. vietā. Zaudējums pirmajā kārtā arī itālietei Martinai Trevisanai (21. numurs), kas ar 3-6, 2-6 piekāpās kvalifikāciju pārvarējušai slovākietei Annai Karolīnai Šmiedlovai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!