Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vīru vienspēļu turnīra pirmo finālistu ceturtdien, 18. februārī, kļuva pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs, kurš tādējādi devīto reizi karjerā iekļuva "Australian Open" finālā.

Pusfinālā izcilais serbu tenisists trīs setos nepilnu divu stundu laikā ar 6-3, 6-4, 6-2 pieveica turnīra lielāko sensāciju autoru, Krievijas tenisistu Aslanu Karacevu. Lai gan Džokovičs uzvarēja trīs setos, mačs serbam nebija diez ko viegls, ko pēc uzvaras neslēpa pats pasaules ranga līderis.

Karacevs pirms "Australain Open" pasaules rangā atradās tikai 114. vietā un vietu pamatsacensībās izcīnīja pēc kvalifikācijas pārvarēšanas Dohā janvārī. Tagad viņš pasaules rangā veiks vairāk nekā 70 vietu kāpumu un atradīsies TOP 50.

Pirmajā setā Džokovičs lauza pretinieka servi tikai astotajā geimā, bet pēc tam uzreiz uzvarēja arī pirmo setu. Otrajā setā Karacevs atspēlējās no 1-5 un panāca 4-5, viņam bija iespēja izlīdzināta arī rezultātu setā, tomēr serbs svarīgos brīžos apliecināja pasaules labākā tenisista godu un uzvarēja setu ar 6-4. Trešajā setā Karacevs no 0-2 panāca 2-2, bet tad viņa spēki apsīka – Džokovičs uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, iesoļojot "Australian Open" finālā.

Džokovičs līdz šim allaž uzvarējis "Australian Open", aizkļūstot līdz finālam. Tagad svētdien viņš finālā spēlēs pret grieķi Stefanu Cicipu vai citu Krievijas tenisistu Daniilu Medvedevu. Grieķijas un Krievijas tenisistu duelis pusfinālā risināsies piektdien, 19. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!