Foto: Reuters/Scanpix

Šī brīža vadošais pasaules tenisists serbs Novāks Džokovičs svētdien ar grūtībām sasniedza šī gada pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - ceturtdaļfinālu.

Sacensību galvenais favorīts un pašreizējais trofejas glabātājs Džokovičs ceturtās kārtas mačā četru stundu un 32 minūšu trillerī ar 6-3, 6-7 (1:7), 6-4, 4-6, 6-3 pārspēja pasaules ranga 15.vietas īpašnieku Žilu Simonu no Francijas.

Līdz ar to Džokovičs kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis jau 27.reizi pēc kārtas.

Nākamajā kārtā Džokovičs tiksies ar pasaules septīto raketi japāni Kei Nišikori, kurš svētdien krietni vieglākā ceturtās kārtas duelī ar 6-4, 6-2, 6-4 pārspēja Francijas sportistu Žo Vilfrīdu Tsongu.

"Šis man bija viens no labākajiem mačiem šonedēļ. Visu trīs setu laikā man izdevās demonstrēt labu tenisu," pēc dueļa sacīja Nišikori. "Biju pārsteigts, ka katrā no setiem man Tsongas servi izdevās lauzt tik ātri."

Nišikori Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzis trešo reizi karjerā.

Savukārt vēl vienā ceturtās kārtas mačā čehs Tomāšs Berdihs ar 4-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 arī grūtā cīņā pieveica Roverto Bautistu no Spānijas.

Ceturtdaļfinālā ar sesto numuru izliktais Berdihs spēkosies ar leģendāros šveicieti Rodžeru Federeru vai Dāvidu Gofēnu no Beļģijas.

Tikmēr sieviešu turnīrā ceturtdaļfinālu izdevies sasniegt arī pasaules pirmajai raketei pieredzējušajai amerikānietei Serēnai Viljamsai, kura ar 6-2, 6-1 tikai 55 minūšu laikā pieveica Margaritu Gasparjanu no Krievijas.

Pašlaik pasaules ranga 58.vietas īpašniece Gasparjana aizvadīja savu labāko "Grand Slam" turnīru karjerā, turklāt Austrālijas atklātajā čempionātā viņa piedzīvoja debiju.

Šobrīd Viljamsa ir ceļā, lai izcīnītu savu septīto Austrālijas atklātā čempionāta titulu, turklāt viņa tikai par vienu "Grand Slam" trofeju atpaliek no atklātās ēras rekordistes Štefijas Grāfas.

Ceturtdaļfinālā Viljamsu, kura šajā turnīrā uzvarēja pērn, gaida principiāls duelis ar krievieti Mariju Šarapovu, kura svētdien ceturtās kārtas mačā ar 7-5, 7-5 pārspēja Belindu Benčiču no Šveices.

"Nav iemesla, lai es savu sniegumu neturpinātu uzlabot. Ar katru kārtu jācenšas to izdarīt, jo spēlēt paliks arvien grūtāk, it sevišķi pret Viljamsu," pauda Šarapova.

Tikmēr pati Viljamsa norādīja, ka gaidāmajam duelim būs gatava, turklāt Šarapova aizvadījusi teicamu maču pret Benčiču.

Savukārt vēlāk svētdien savstarpēju dueli ceturtdaļfinālā sev nodrošināja ar ceturto numuru izliktā Agņeška Radvaņska no Polijas un spāniete Karla Svaresa, kurai šajā turnīrā dots desmitais numurs.

Radvaņska sacensību ceturtās kārtas mačā ar 6-7 (6:8), 6-1, 7-5 grūtā mača pieveica vācieti Annu-Leinu Frīdsmani, kurai veiksmīgāk aizvadīt šo maču traucēja gūtais savainojums.

Tikmēr Svaresa svētdien ceturtajā kārtā ar 0-6, 6-3, 6-2 pieveica Austrāliju pārstāvošo krievieti Darju Gavrilovu. Spānijas sportiste, kura šajā spēlē saskārās ar ceļgala problēmām, aizvadīja katastrofālu pirmo setu.

"Šajā mačā sajutu sāpes, taču tā ir daļa no spēles. Šādos gadījumos ir jācīnās līdz pat dueļa beigām. Ir grūti spēlēt, kurā skatītāji atbalsta pretinieci," pēc mača izteicās Suaresa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!