Foto: Reuters/Scanpix

Graujošu uzvaru tenisa sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" mačā ceturtdien izcīnīja serbs Novāks Džokovičs, kurš ar 6-1, 6-2 apspēlēja beļģi Dāvidu Gofēnu.

Zīmīgi, ka šis Gofēnam bija pirmais un vienīgais mačs šajā turnīrā, jo viņš kā rezervists stājās savainotā francūža Gaela Monfisa vietā.

Džokovičs jau pirms šī mača bija nodrošinājis vietu pusfinālā, bet tagad viņš grupas turnīru noslēdza ar trim panākumiem tikpat cīņās.

"Nenoliedzami, šodien jutos viskomfortablāk, ja salīdzina ar iepriekšējiem diviem šī turnīra mačiem. Jutos, ka esmu uzlabojis savu sniegumu un spēlēju kvalitatīvāku tenisu. Tā ir laba zīme," pēc panākuma teica Džokovičs.

Zīmīgi, ka Džokovičs vēl var šo gadu noslēgt pasaules pirmās raketes godā. To viņam sniegs uzvara visā sezonas noslēguma turnīrā.

Vēlāk ceturtdien Ivana Lendla vārdā nosauktajā grupā savā starpā spēkosies Milošs Raoničs no Kanādas un austrietis Dominiks Tīms.

Tieši Džokovičs ar trim panākumiem ir šīs grupas līderis, kamēr pa vienai uzvarai divās cīņās guvuši Raoničs un Tīms, kuru starpā arī tiks noskaidrots otrs pusfinālists. Tikmēr Monfiss piedzīvoja neveiksmes abos mačos, kamēr Gofēns zaudēja vienīgajā duelī.

Savukārt Džona Makinroja vārdā nosauktajā grupā pēc divām kārtām pie divām uzvarām ticis pasaules ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas, pa panākumam ir šveicieša Stana Vavrinkas un japāņa Kei Nišikori kontā, bet horvāts Marins Čiličs cietis divus zaudējumus un vairs necer uz pusfinālu.

Lai sasniegtu pusfinālu, Marejam piektdien pietiks ar vienu uzvarētu setu pār Vavrinku.

ATP sezonas noslēguma turnīrs Londonā "O2" arēnā norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!