Foto: AFP/Scanpix

Serbu tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs ceturtdien uzvarēja Londonā notiekošā ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" trešajā apakšgrupu mačā, tādejādi sasniedzot pusfinālu.

Pasaules pirmā rakete ar 6-3, 7-5 uzveica ATP ranga sesto numuru Tomāšu Berdihu no Čehijas.

Džokovičs jau pirmā seta otrajā geimā lauza pretinieka servi, tomēr nākamajā geimā pamanījās zaudēt arī pats savu servi. Trešajā geimā Berdihs atspēlēja trīs breikbumbas un panāca 2-2. Turpinājumā tenisisti uzvarēja pie savām servēm, bet astotajā geimā Džokovičs ar trešo breikbumbu lauza čeha servi un panāca 5-3. Devītajā geimā serbs izmantoja savu otro setbumbu un uzvarēja pirmo setu ar 6-3.

Otro setu Džokovičs iesāka laužot Berdiha servi, tomēr ceturtajā geimā zaudēja pats savējo, rezultātam kļūstot 2-2. Dueļa turpinājumā tenisisti aizvadīja sīvu cīņu, līdz serbs 11.geimā realizēja vēl vienu breikbumbu (6-5). Nākamajā geimā Džokovičs svinēja panākumu jau pie savas serves, izcīnot uzvaru arī visā mačā.

Džokovičs ar Berdihu aizvadījuši 23 savstarpējus dueļus, 21 no tiem uzvaru svinot serbu tenisistam. Tiesa, uz cietā seguma Džokovičs šajā pārī ir nepārspējams, jo spējis izcīnīt 18 uzvaras, kamēr Berdihs nevienu. Zīmīgi, ka čehs noslēguma turnīrā piedalījās sesto reizi, bet no grupas ticis ārā tikai vienreiz - 2011.gadā.

Serbu sportists pusfinālā nodrošinājis cīņu ar Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru, bet B grupā pagaidām ir vienīgais, kurš ticis pie divām uzvarām divos mačos.

Jau vēstīts, ka šveicietis Rodžers Federers ceturtdien ar 7-5, 4-6, 6-4 pārspēja japāni Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem astoto pozīciju, tādējādi pirmo sacensību posmu noslēdzot bez zaudējumiem.

Līdz pirmā seta 12.geimam abi sportisti divas reizes nobreikoja pretinieka servi, bet nākamajā Federers trešo reizi lauza japāņa servi, uzvarot ar 7-5. Otrajā setā šveicietis bija izvirzījies vadībā ar 4-1, tomēr divreiz zaudēja savas serves, setā piekāpjoties ar 4-6.

Arī izšķirošajā setā Federers panāca vadību ar 4-1, tomēr japānis lauza šveicieša servi un panāca neizšķirtu 4-4. Devītajā geimā pie savas serves "tīri" uzvarēja Federers, bet nākamajā šveicietis jau nobreikoja Nišikori servi, izcīnot uzvaru ar 6-4.

A apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs labākais bija Federers, bet otro vietu ieņēma Džokovičs, kam divi panākumi. Trešais ar vienu uzvaru bija Nišikori, kamēr ceturto vietu ieņēma Berdihs, kurš turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Tikmēr B grupā Nadals ir pagaidām vienīgais, kurš divos mačos ticis pie divām uzvarām, ar ko viņam pietiek, lai kvalificētos pusfinālam. Pa panākumam svinējuši skots Endijs Marejs un šveicietis Stans Vavrinka, bet Nadala tautietis Davids Ferrers pagaidām cīnās bez uzvarām.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Savukārt Džokovičs šo sacensību ietvaros bija izcīnījis 16 uzvaras pēc kārtas.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!