Foto: AP/Scanpix

Pasaules vadošais tenisists serbs Novāks Džokovičs trešdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu un kļuva par pirmo spēlētāju šī sporta veida vēsturē, kurš turnīru prēmijās nopelnījis vismaz 100 miljonus dolāru (89 miljonus eiro).

Francijas atklātā čempionāta ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā turnīrā ar pirmo numuru izliktais Džokovičs ar 3-6, 6-4, 6-1, 7-5 pārspēja sacensību 14.numuram Roverto Bautistu Agutu no Spānijas.

Šim mačam bija jānotiek jau pirmdien, taču lietaino laikapstākļu dēļ tas tika pārcelts uz otrdienu, turklāt arī tad abu duelis tika apturēts trešajā setā. Tobrīd rezultāts bija 3-6, 6-4, 4-1.

Uzvaru Džokovičs noveda līdz galam, kas viņam tagad karjeras laikā tikai turnīru balvu fondos ļāvis nopelnīt 100 001 707 dolārus (89 496 426 eiro). Līdz šim vēl nevienam tenisistam nebija izdevies nopelnīt tik daudz.

Ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar turnīra septīto numuru Tomāšu Berdihu no Čehijas vai spāni Davidu Ferreru, kurš izlikts ar 11.numuru.

Savukārt pirmo reizi Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzis ar 13.numuru izliktais austrietis Dominiks Tīms, kurš ceturtajā kārtā ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-1, 6-4 uzvarēja spāni Marselu Granoljersu.

Arī šis mačs tika sākts otrdien, bet lietus dēļ pārcelts uz trešdienu.

Nākamajā kārtā Tīms spēkosies ar latvieša Ernesta Gulbja vai beļģa Dāvida Gofēna pāra uzvarētāju.

Jau vēstīts, ka pasaules vadošā tenisiste amerikāniete Serēna Viljamsa trešdien desmito reizi karjerā sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, turpinot ceļu pretī pērn izcīnītā turnīra uzvarētājas titula aizstāvēšanai.

Turnīra ceturtās kārtas spēlē Viljamsa, kura ir trīskārtēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja, 62 minūšu laikā ļoti pārliecinoši ar 6-1, 6-1 sagrāva Jeļinu Svitoliņu no Ukrainas, kura turnīrā bija izlikta ar 18.numuru, bet WTA pasaules rangā atrodas 20.pozīcijā.

Jau ziņots, ka trešdien pēc divu dienu lietavām Parīzē tomēr plānotajā laikā tika iesāktas dienas spēles. Pirmdien lietus dēļ netika aizvadīta neviena cīņa, bet otrdien pabeigtas vien divas sieviešu turnīra vienspēles, kuras bez tam tika iesāktas jau svētdien.

Arī trešdien meteorologu prognozes nav iepriecinošas, jo lietus tiek solīts visas turpmākās dienas garumā.

Ceturtdaļfinālā Viljamsa tiksies ar spānietes Karlas Svaresas Navarro un Kazahstānas sportistes Jūlijas Putincevas mača uzvarētāju.

Tikmēr neveiksmi piedzīvoja Serēnas vecākā māsa Venusa Viljamsa, kura turnīrā bija izlikta ar devīto numuru, bet WTA pasaules rangā ir divas pozīcijas zemāk. Viņa cīņā par tikšanu ceturtdaļfinālā ar 2-6, 4-6 zaudēja turnīra astotajai raketei Tīmeai Bačinski no Šveices, kura pērn Francijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt pirmo reizi "Grand Slam" turnīru vienspēlēs ceturtdaļfinālā tika Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura WTA pasaules rangā šobrīd ieņem 58.vietu. Viņa astotdaļfināla cīņā ar 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja amerikānieti Medisonu Kīzu, kurai turnīrā bija 15.numurs.

Ceturtdaļfinālā Bertensa spēlēs pret Bačinski.

Pēc Bertensas un Kīzas spēles, kas norisinājās "Roland Garros" laukumu trešajā kortā, tajā plānots Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja un beļģa Dāvida Gofēna astotdaļfināla duelis, kurš tika iesākts otrdien, bet pēc 23 minūtēm lietus dēļ pārtraukts.

S.Viljamsa Parīzē var izcīnīt savu 22."Grand Slam" turnīru uzvarētājas titulu karjerā, kas ļautu atkārtot tenisa modernās ēras rekordu, kurš šobrīd pieder vācietei Štefijai Grāfai. Francijas atklātajā čempionātā S.Viljamsa pirmo reizi uzvarēja 2002.gadā, bet pēc tam triumfēja arī 2013.gadā un pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!