Foto: EPA/LETA
Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju svētdien otro reizi karjerā kļuva serbs Novāks Džokovičs, kurš izšķirošajā mačā ar 6-4, 6-2, 6-3 pieveica turnīra piekto raketi, skotu Endiju Mareju.

Džokovičs aizvadīja ļoti stabilu spēli un šaubu par viņa uzvaru nebija ne mirkli. Katrā no setiem Serbijas tenisists vismaz par reizi vairāk nekā Marejs lauza pretinieka servi, kas viņam garantēja uzvaru visā mačā.

Marejs visā mačā izmantoja tikai trīs no četrām breikbumbām, kamēr Džokovičs pretinieka servi lauza septiņas reizes no 18 iespējām.

Aizvadītajā cīņā Marejs pieļāva 44 nepiespiesto kļūdu, kamēr Džokovičam bija tikai 31 kļūda. Tāpat Marejs pieļāva četras dubultkļūdas, bet serbs - nevienu.

Pirmoreiz Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā triumfēja 2008.gadā.

Savukārt Marejs turnīra finālā spēlēja arī pagājušajā gadā, kad trijos setos zaudēja šveicietim Rodžeram Federeram.

Kā ziņots, pārējos "Grand Slam" turnīros Marejs vēl tikai vienreiz ir ticis līdz finālam, kad 2008.gada ASV atklātajā čempionātā skots vēlreiz piekāpās Federeram.

Jau vēstīts, ka šis bez Federera un spāņa Rafaela Nadala līdzdalības bija pirmais "Grand Slam" turnīru fināls kopš 2008.gada Austrālijas atklātā čempionāta fināla. Toreiz Džokovičs izšķirošajā mačā pieveica francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu.

Sieviešu vienspēļu turnīra finālā ar trešo numuru izliktā beļģiete Kima Klijstersa ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-3 uzvarēja ar devīto numuru izlikto ķīnieti Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!