Foto: AFP/Scanpix

Titulētais serbu tenisists Novāks Džokovičs pēc Montekarlo tenisa turnīra ir pārtraucis sadarbību ar visu savu treneru komandu - treneri Marianu Vajdu, fiziskās sagatavotības treneri Gebhardu Filu Griču un fizioterapeiti Miljanu Amanoviču, paziņojis sportists.

Šādu lēmumu abas puses pieņēma pēc detalizētas Džokoviča spēles un aizvadītajā periodā sasniegto rezultātu analīzēs, kā arī apspriežot katra komandas locekļa personiskos plānus. neskatoties uz pozitīvo sadarbības pieredzi, Džokovičs nolēmis veikt izmaiņas treneru komandā.

"Es vienmēr būšu pateicīgs Marianam, Gebhardam un Miljanai par šiem desmit gadiem draudzības, profesionālisma un ticības manai karjerai. Bez viņu atbalsta es nebūtu sasniedzis profesionālās virsotnes," saka Džokovičs. "Šis bija ļoti smags lēmums, taču mēs vienojāmies, ka ir nepieciešamas pārmaiņas."

Serbu tenisists uzskata, ka šī "šoka terapija" palīdzēs viņam sasniegt labākus rezultātus nākotnē, taču jauna galvenā trenera meklēšanas procesu Džokovičs nevēlas sasteigt, jo pašreizējā pieredze viņam ļauj sacensībās piedalīties arī bez trenera padoma.

"Es gribu celt savas spēles līmeni un izturību, un tas ir nebeidzams process," saka Džokovičs. "Šobrīd ir sajūta, ka es atkal sāku kaut ko jaunu, un man šis izaicinājums patīk. Es esmu mednieks un mans lielākais mērķis ir no jauna atrast uzvaras dzirksti kortā. Mana karjera allaž bijuši augšupejoša un šī man ir jauna pieredze, kas ved citā virzienā. Es gribu atgriezties virsotnē vēl spēcīgāks un dzīvespriecīgāks. Es tam ticu, tāpēc esmu gatavs veltīt laiku, lai atrastu īsto personu, ar kuru varu profesionāli sadarboties. Es neko negribu sasteigt."

Montekarlo tenisa turnīrā Džokovičs apstājās ceturtdaļfinālā, piekāpjoties beļģim Dāvidam Gofinam. Šosezon serbu tenisists vēl nav uzvarējis nevienā turnīrā.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Džokovičs pazaudēja ATP ranga līdera godu, atdodot to Lielbritānijas tenisistam Endijam Marejam. Arī jaunākajā ATP rangā Džokovičs ieņem otro vietu.

Džokovičs pasaules ranga līderis nepārtraukti bija kopš 2014. gada 7. jūlija jeb 122 nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!